home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΔΟΠΠΑΤ: Πρόσκληση για «γνωριμία με τα μνημεία και την ιστορία του τόπου μου»

Στόχος του προγράμματος είναι αφενός η γνωριμία με τα μνημεία της περιοχής και την ιστορία τους, αφετέρου η καλύτερη γνωριμία με όλο το Δήμο Ναυπλιέων
nauplio mnimeia

Ένα ιδιαίτερο και πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνει ο ΔΟΠΠΑΤ, στο πλαίσιο των τομέων δράσης του που είναι ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση πολιτιστικών δρώμενων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά σε ενηλίκους και έχει τίτλο «Γνωριμία με τα μνημεία και την ιστορία του τόπου μου». Στόχος του προγράμματος είναι αφενός η γνωριμία με τα μνημεία της περιοχής και την ιστορία τους, αφετέρου η καλύτερη γνωριμία με όλο το Δήμο Ναυπλιέων.

Όπως αναφέρει σχετικά η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Μαρία Ράλλη: «Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκδράμουν στην πόλη του Ναυπλίου και στα τοπικα διαμερίσματα της περιοχής μας ,που φιλοξενούν διάφορα μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες, εκκλησάκια, κάστρα, προτομές ιστορικών προσωπικοτήτων, ηρώα, αρχοντικά, βρύσες κτλ..

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, προσανατολισμένο σε δράσεις, που θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται στις ανάγκες και το επίπεδο (ηλικιακό, μορφωτικό ή άλλο) των συμμετεχόντων.
Σχεδιάζονται επίσης μια σειρά από συνεργασίες και συνέργειες με φορείς, που έχουν ενδιαφέρον και επιθυμούν πολιτισμική παρέμβαση σε συγκεκριμένα πεδία. Θα ακούσουμε τις προτάσεις τους με προσοχή και θα κάνουμε τις δικές μας με περίσκεψη.

nauplio mnimeia3
Φωτογραφία: Μαρία Ράλλη/Facebook

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ ψηφίστηκε ομόφωνα η συγκεκριμένη δράση κι έτσι το Σάββατο 2 Οκτωβρίου ξεκινάμε με πρώτο προορισμό την Μονή Ταλαντίου στο Αραχναίο , (η επίσκεψη αφορά και το μνημείο και το μοναστηρι της Παναγίας ) και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου την πρώτη περιήγηση – γνωριμία με την πόλη μας.
Η μεταφορά και η ξενάγηση θα προσφέρεται δωρεάν απο τον Δημοτικό Οργανισμό .
Για πληροφορίες και συμμετοχές θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθυνονται στα γραφεία μας και στο τηλέφωνα 2752 0 27153 .

nauplio mnimeia2
Φωτογραφία: Μαρία Ράλλη/Facebook

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και την συνεργασία την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και την κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου , τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων , τους πολιτιστικούς συλλλογους και φυσικά ευχαριστώ όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζομένους του ΔΟΠΠΑΤ , που στηρίζουν με κάθε τρόπο τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του νομικού προσώπου.

Το “ταξίδι ” ξεκινάει και σας προσκαλούμε όλους να περιηγηθούμε και να γνωρίσουμε τα διαμάντια του τόπου μας , τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis