home design 800x400
home design 1170Χ320

Ανατολική Μάνη: Πυρόπληκτοι ζητούν συνάντηση με τον Παναγιώτη Νίκα

Σκοπός της συνάντησης, η πληροφόρηση των πυρόπληκτων, σχετικά με την ενίσχυσή τους από την Περιφέρεια, αλλά και τους ευρύτερους σχεδιασμούς της.

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ζητά με επιστολή της, η νεοσυσταθείσα Συντονιστική Επιτροπή πυρόπληκτων Ανατολικής Μάνης, αναφέροντας και τα βασικά θέματα της συζήτησης.

Σκοπός της συνάντησης, βέβαια, η πληροφόρηση των πυρόπληκτων, σχετικά με την ενίσχυσή τους εκ μέρους της Περιφέρειας, αλλά και τους ευρύτερους σχεδιασμούς της.

Η επιστολή του συντονιστικού αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κ Περιφερειάρχη, μετά τις καταστροφικές πρόσφατες πυρκαγιές στον Δήμο Αν.Μάνης σύσσωμη η τοπική κοινωνία έχει ερωτήματα και αγωνίες για το μέλλον το γεωργικό αλλά και το επισιτιστικό της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε μια 7 μελής Συντονιστική Επιτροπή πυρόπληκτων Αν. Μάνης.

Απαρτίζεται από μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αν. Μάνης, του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας και πυρόπληκτους αγροκτηνοτρόφους και επαγγελματίες του Δήμου. Με γνώμονα το καλό της περιοχής μας αλλά και την αναγκαιότητα άμεσων λύσεων και απαντήσεων θα θέλαμε να συναντηθούμε το συντομότερο για τα προβλήματα-θέματα που μέχρι στιγμής έχουμε διαπιστώσει.

Η συζήτηση θα κινηθεί γύρω από:

  • Ανάλυση του νόμου 4797 και του ρόλου της περιφέρειας και των επιτροπών
  • Αποζημιώσεις προς τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών
  • Ξεκαθάρισμα δασικών χαρτών- έννοια αναδάσωσης – βοσκότοποι – Δασαρχείο
  • Χρηματοδότηση περιφέρειας για λιμνοδεξαμενές και γεωτρήσεις
  • Αν η περιφέρεια σκέφτεται κάτι αντίστοιχο με το σχέδιο Μπένου

Για πληρέστερη πληροφόρηση θα επιθυμούσαμε στην συνάντησή μας να παρευρίσκονται και ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, ο υπεύθυνος του Ελγα Πελοποννήσου και ο Δασάρχης. Στην συνάντηση θα συμμετέχει ο Αγροτικός σύλλογος Αν. Μάνης όπως και ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Λακωνίας.

Αναμένουμε την καταφατική σας απάντηση και ανυπομονούμε για την εποικοδομητική μας συνεργασία σε όλους τους τομείς που αφορούν τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

Μετά τιμής η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Αν. Μάνης»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis