home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: Συντηρήσεις και επισκευές στις σχολικές μονάδες

Η Σπυριδούλα Σπανού αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις της σχολικής επιτροπής της οποίας προΐσταται και τα έργα που έγιναν στο Δήμο Άργους – Μυκηνών.
προαύλιο σχολείου

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Άργους Μυκηνών, συντέλεσε έργα συντηρήσεων και επισκευών στις σχολικές της μονάδες εκτός από την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους, είτε αφορούσαν την δια ζώσης εκπαίδευση είτε την εξ αποστάσεως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Προέδρου Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σπυριδούλας Σπανού:

«Προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στις ανάγκες του διδακτικού και μαθητικού πληθυσμού μας καλύπτοντας τις ανάγκες τους όπως μέχρι πρότινος πράτταμε, με την προσθήκη των επιτακτικών αναγκών σε διάφορα είδη λόγω της πανδημίας covid -19.

Σταθήκαμε στο πλευρό των μαθητών μας και κατ’ επέκταση των γονέων προσφέροντας μάσκες επαναχρησιμοποιούμενες (2 έκαστος μαθητής) καθώς κωλυσιεργούσε η διαδικασία από την κεντρική κυβέρνηση. Επίσης, μετά από πρόσκληση μας, λάβαμε δωρεές δυο μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής μας (ανώνυμη & Ρέσκος Α.Ε) για την προμήθεια tablets για τους μαθητές οι οποίοι δεν είχαν και μαζί με την συνεισφορά της Σχολικής Επιτροπής προσφέραμε και εμείς σε κάποιους μαθητές μας την πρόσβαση στην τηλε-εκπαίδευση δίνοντας tablet, επεκτείνοντας τις αρμοδιότητές μας. Τη σχολική χρονιά που μας πέρασε η Σχολική Επιτροπή επιβαρύνθηκε με επιπλέον από αυτές του Δήμου, συμβάσεις καθαριστριών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε καθαρισμό των σχολικών μονάδων τη δύσκολη αυτή περίοδο του covid-19, που αποτέλεσε ένα δύσκολο εγχείρημα, χωρίς την περαιτέρω χρηματοδότηση μας από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ηλεκτρονικός εξοπλισμός για τους μαθητές

Εν μέσω πανδημίας, πραγματοποιήθηκε σε όλες τις σχολικές μονάδες απολύμανση και μικροβιοκτονία, πιο συγκεκριμένα, σε 209 αίθουσες Δημοτικών Σχολείων και 46 αίθουσες νηπιαγωγείων, εκτός των απολυμανσεων λόγω covid 19. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ελαφρύνσεις στους κατέχοντες σχολικό κυλικείο, όπου δεν κατέβαλλαν μισθώματα την περίοδο που ήταν κλειστά τα σχολεία λόγω της πανδημίας και την περίοδο που ήταν ανοιχτά κατέβαλαν το 40% του μισθώματος μια πρωτοβουλία της Δημοτικής μας παράταξης πριν ακόμα εφαρμοστούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση.

Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκαν κάθε σχολική μονάδα εργασίες όπως αναγόμωση πυροσβεστήρων, service κλιματιστικών μηχανημάτων, φωτοτυπικών και εκτυπωτών, συντήρηση καυστήρων, υπηρεσίες απεντόμωσης όπως επίσης και κλαδέματα και κοπή χορταριών όπου υπάρχει ανάγκη, όπως και συντήρηση ανελκυστήρων.

Προσπαθήσαμε και βρήκαμε ευκαιρίες για την ένταξή μας σε προγράμματα δωρεάν παροχών στα σχολεία είτε ιδιωτικής είτε δημόσιας πρωτοβουλίας όπως το πρόγραμμα της KLinex με δωρεάν καθαριστικά (χλωρίνες –υγρά πατώματος) για όλα τα Δημοτικά Σχολεία μας και την προσφορά από την εταιρεία «Σκλαβενίτης» δωροεπιταγής 150 € για είδη καθαρισμού.

Σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου εντάχθηκαμε στην πρόσκληση για διαμόρφωση προαύλιων χώρων των σχολικών μονάδων στο Πρόγραμμα Τρίτσης, όπου θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση όλων των μπασκέτων με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές των σχολικών μονάδων που μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, όπως επίσης και στο πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου των σχολικών μας μονάδων και πυρασφάλειας.

Παράλληλα, παραδώσαμε την επετειακή έκδοση για τις μάχες του 1821 στην Αργολίδα και πως επηρέασαν την επανάσταση λόγω εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, σε συνεργασία με το σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας, για όλους τους μαθητές Ε΄& Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων μας.

Πραγματοποιήσαμε δράση με τους συλλόγους γονέων και το MakeAWish καθώς οι δύσκολες ώρες που περάσαμε μας υπενθύμισαν πως δεν πρέπει να ξεχνάμε τα παιδιά που παλεύουν καθημερινά για τη ζωή, και να τα στηρίξουμε όπως μπορούμε … στις δυσκολίες πρέπει να κυριαρχεί η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση.

Εν κατακλείδι, ήρθαμε σε επαφή με το Ίδρυμα Βασιλείου Μελά για την ένταξή μας σε πρόγραμμα για αναβάθμιση των προαύλειων χώρων νηπιαγωγείων, ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε κάποιους αύλειους χώρους με τεχνητό τάπητα την παρούσα σχολική χρονιά 2021-2022».

Προαύλιο Σχολείου

Έργα συντηρήσεων

«Εν μέσω κορωνοϊού προσπαθήσαμε να αναβαθμίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις σχολικές μας μονάδες με έργα συντηρήσεων και επισκευών όπως αντικατάσταση ξύλινου δαπέδου, ανακαίνιση χώρων υγιεινής, εργασίες μονώσεων, επισκευές σκεπών, τοποθέτηση πλεγμάτων, μεμβρανών προστασίας από θραύση τζαμιών (στα νηπιαγωγεία), συντηρήσεις και αναβάθμιση χώρων υγιεινής, προαύλειων χώρων, τοποθέτηση τεχνητού τάπητα σε νηπιαγωγεία, αντικατάσταση θυρών αλουμινίου, ηλεκτρολογικές εργασίες και αναβάθμισης συνδέσεων internet,αύξηση ισχύος ρευματος, αντικατάσταση καυστήρων πετρελαίου όπου υπήρξε ανάγκη, διάνοιξη εξόδου κινδύνου, προμήθεια Η/Υ, κλιματιστικών μηχανημάτων, αθλητικού υλικού, βιβλιοθηκών, προστατευτικά μπασκέτων, τερμάτων ποδοσφαίρου, προμήθεια στηλών θερμομέτρησης, προμήθεια ψεκαστήρων – απολυμαντήρων, ελαιοχρωματισμούς και εν γενεί συντηρήσεις οι οποίες συνεχίζονται.

Σκεπή σχολείου- κεραμίδια

Όσον αφορά τις εργασίες ελαιοχρωματισμών που πραγματοποιήθηκαν από το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου με δαπάνες χρωμάτων της Σχολικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκαν στις κάτωθι σχολικές μονάδες:

· 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

· Δημοτικό Δαλαμανάρας

· Δημοτικό Νέας Κίου

· Δημοτικό Λιμνών

· Νηπιαγωγείο Δαλαμανάρας

· Νηπιαγωγείο Μύλων

· 2ο Νηπιαγωγείο Άργους

· Νηπιαγωγείο Κουτσοποδίου

· 3ο Νηπιαγωγείο Άργους

Ελαιοχρωματισμοί με εθελοντική εργασία των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και προμήθεια των χρωμάτων από τη Σχολική Επιτροπή:

· 2ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

· Νηπιαγωγείο Νέας Κίου

· 3Ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

Τα έργα συντηρήσεων και επισκευών στις σχολικές μονάδες στο Δήμο Άργους- Μυκηνών

Ελαιοχρωματισμοί με εξολοκλήρου εργασίες της Σχολικής Επιτροπής:

· Δημοτικό Σχολείο Λυρκείας

· 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους

· 1ο Νηπιαγωγείο Άργους (προαύλειος χώρος)

Φυσικά υπάρχουν συνεχείς ανάγκες στις σχολικές μας μονάδες καθώς είναι ζωντανοί οργανισμοί και οι εργασίες θα συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα.

Τα έργα συντηρήσεων και επισκευών στις σχολικές μονάδες στο Δήμο Άργους- Μυκηνών- σχολείο

Ειδικότερα, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν εργασίες προετοιμασίας των σχολικών μονάδων μας για την εισδοχή των μαθητών, όπως, συντήρηση κλιματιστικών, ελαιοχρωματισμούς, απολυμάνσεις, προμήθεια απολυμαντικών, συντηρήσεις και επισκευές (υδραυλικά, κάγκελα κλπ), σε αναβάθμιση αλλά και καθαρισμούς αύλειων χώρων με την συνεργασία και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου, ανάλογα πάντα και με τα αντίστοιχα αιτήματα των Σχολικών Μονάδων.

Στόχος μας δεν είναι να αναφέρουμε τις εργασίες που έχει πραγματοποιήσει η Σχολική Επιτροπή καθώς είναι αρκετές ακόμα αλλά να ευχαριστήσουμε και δημοσίως τους ανθρώπους που στέκονται δίπλα σε εμάς αλλά και στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου, αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Θα ήθελα, ως Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής να ευχαριστήσω για τα έργα ελαιοχρωματισμού στις σχολικές μας μονάδες και της αναβάθμισης δυο χωρών υγιεινής, τον τέως Αντιδήμαρχο του Δήμου Άργους Μυκηνών κ. Σαρρή Γιώργο για την παροχή του εργατοτεχνικού προσωπικού που συνέβαλλε στην πραγματοποίηση των έργων, και φυσικά το εργατοτεχνικό προσωπικό που επέδειξε θέληση και αφιερώθηκε στη μέριμνα για το καλύτερο αποτέλεσμα για τους μαθητές μας.

Επίσης, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡ-Μ κ. Πέτρο Διολίτση για την δωρεά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Άργους πλακιδίων για την ανακαίνιση των τοίχων των χωρών υγιεινής τους αλλά και για την προσφορά εργατοτεχνικού προσωπικού για τη μόνωση του Ειδικού Σχολείου Άργους, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άργους όπου είχαν υποστεί φθορές και καταστροφές, όπως και για την αλλαγή πατώματος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους.

Όπως επίσης τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Ρέσκο Μάριο για την υποστήριξη στον καθαρισμό των αύλειων χώρων από τα ξερά χόρτα και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Οικονόμου Θεόδωρο για την αποκομιδή του όγκου πρασίνου (κλαριά) από τις σχολικές μονάδες προς απόρριψη.

Οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι του Δήμου Άργους Μυκηνών οι οποίοι κατέχουν θέσεις ευθύνης, αναμφισβήτητα συνεργάζονται αρμονικά για το καλύτερο αποτέλεσμα στο Δήμο μας, όπως είχαμε αναφερθεί και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, και αυτό είναι από τα πιο ευχάριστα σημεία για την πολιτική ζωή του τόπου και της δημοτικής παράταξης, του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμπόσου ο οποίος δίνει τις κατευθύνσεις και αποτελεί τον συνδετήριο κρίκο όλων.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς μας, Καλή Σχολική χρονιά γεμάτη υπέροχες στιγμές, συναισθήματα και θετική αλληλεπίδραση, ώστε να παραχθεί η μάθηση όπως την γνωρίζαμε έως σήμερα πριν την έξαρση της πανδημίας. Με την ευχή να αντιμετωπίσουμε την πανδημία χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία μας και όλο αυτό που περάσαμε να αποτελέσει μια άσχημη ανάμνηση

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε απο καρδιάς τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την αγαστή συνεργασία αλλα και την έμπρακτη προσφορά τους με εργασίες και δράσεις στις σχολικές μας μονάδες. Οι Σύλλογοι Γονέων & κηδεμόνων αποτελούν ενεργό κύτταρο προσφοράς και αλληλεγγύης στις σχολικές κοινότητες».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis