ΑυτοδιοίκησηΛακωνία

Αναβαθμίζονται τα λιμάνια σε Μονεμβασιά και Νεάπολη

Πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες αναβάθμισης συνολικού προϋπολογισμού 336.777,80 €

Εγκρίθηκε η ένταξη και χρηματοδότηση σημαντικών έργων, τα οποία έρχονται με τη σειρά τους να αναβαθμίσουν και να καταστήσουν λειτουργικές σημαντικές λιμενικές εγκαταστάσεις, τόσο στη Μονεμβασία όσο και στη Νεάπολη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες αναβάθμισης στη Μαρίνα και στο αλιευτικό καταφύγιο «Μανδράκι» Μονεμβασίας, καθώς και στο αλιευτικό καταφύγιο «Αυλόσπηλος» Νεάπολης, συνολικού προϋπολογισμού 336.777,80 €.

Αναλυτικότερα οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν αφορούν:

Ηλεκτροφωτισμός του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Μονεμβασίας
Οι εργασίες αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό του τμήματος που κατασκευάστηκε με την τελευταία εργολαβία. Γενικά προβλέπονται φωτιστικοί ιστοί πάνω στον προφυλακτίριο τοίχο, φωτιστικά τύπου χελώνας σε όλο το μήκος του, καθώς και φωτιστικά κατά μήκος του δαπέδου της ανωδομής.

Βελτίωση αλιευτικού καταφυγίου «Μανδράκι» Μονεμβασίας
Πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης λειτουργικών βαθών σε όλο το τμήμα τα λεκάνης του καταφυγίου. Η απομάκρυνση των φερτών υλικών που έχουν συσσωρευτεί στον πυθμένα θα καταστήσει το καταφύγιο λειτουργικό, προσφέροντας περισσότερη ασφάλεια στον ελλιμενισμό των σκαφών.

Βελτίωση αλιευτικού καταφυγίου «Αυλοσπήλος» Νεάπολης
Θα εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης λειτουργικών βαθών σε όλο το τμήμα τα λεκάνης του αλιευτικού καταφυγίου, καθώς και ενίσχυση της θωράκισης με φυσικούς ογκόλιθους, προκειμένου να υπάρχει ικανοποιητική προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση 4 PILLAR ρεύματος – νερού με σύστημα προπληρωμής, για την σωστή διαχείριση της κατανάλωσης του νερού και του ρεύματος από τους χρήστες του λιμένα.

Οι παραπάνω προτάσεις υποβλήθηκαν από το Δήμο Μονεμβασίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Μονεμβασίας, μέσω του ενδιάμεσου  Φορέα Αναπτυξιακή Πάρνωνα ΑΑΕ ΟΤΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης του  Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER – Αλιείας και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα  «ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2020».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button