home design 800x400
home design 1170Χ320

Ο κορωνοϊός απειλεί τα παιδιά και η παιδιατρική στο Άργος δεν λειτουργεί

Στο θέμα για την άμεση λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής την Νοσοκομειακής Μονάδας του Άργους αναφέρθηκε ο Ανδρέας Πουλάς.

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει την προσεχή Δευτέρα και σε συνδυασμό με την έξαρση του κορωνοϊού στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες, ο κίνδυνος υπερμετάδοσης στα παιδιά τρομάζει γονείς και επιστήμονες. Η Αργολίδα είναι μία από τις περιοχές της χώρας που η επιδημιολογική της εικόνα είναι άκρως επιβαρυμένη και αν αναλογιστεί κανείς εκτός από τα κρούσματα που εντοπίζονται σε παιδιά και εφήβους καθημερινά στην περιοχή ότι η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Άργους εξακολουθεί να μη λειτουργεί, τότε ο φόβος και η ανησυχία όλων είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένη.

Στο θέμα για την άμεση λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής την Νοσοκομειακής Μονάδας του Άργους αναφέρθηκε και ο Ανδρέας Πουλάς με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας ενόψει και της επαναλειτουργίας της εκπαίδευσης και την ενδεχόμενη αύξηση των ποσοστών νόσησης των παιδιών λόγω Covid-19.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

«Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας ακούμε καθημερινά τους επιστήμονες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση της μετάδοσης του COVID-19 μεταξύ των παιδιών.

Η επαναλειτουργία της εκπαίδευσης και το ενδεχόμενο αυξημένων ποσοστών νόσησης των παιδιών ανησυχεί ιδιαιτέρως τους παιδιάτρους στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ όπου έχουν ήδη ξεκινήσει τα σχολεία και παράλληλα έχουν γεμίσει τα παιδιατρικά νοσοκομεία με νοσηλείες COVID-19.

Στη χώρα μας αντίστοιχα, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, η νοσηρότητα των παιδιών το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει φτάσει στο 20% που σημαίνει ότι ο 1 στους 5 που νοσεί είναι παιδί.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτή η άμεση ανάγκη προετοιμασίας των παιδιατρικών νοσοκομείων, τμημάτων και κλινικών της χώρας και η ενίσχυσή τους με το απαιτούμενο προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πιθανή αύξηση της ανάγκης νοσηλείας παιδιών με COVID-19.

Στην Αργολίδα αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του παιδιατρικού τμήματος της Νοσοκομειακή Μονάδας του Άργους, καθώς έχει μείνει μόνο ένας παιδίατρος Επιμελητής Β’, γεγονός που δυσχεραίνει πολύ τη λειτουργία αλλά και το πρόγραμμα των εφημεριών του παιδιατρικού τμήματος.

Επιπλέον, δεν έχει ακόμη λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική της Νοσοκομειακής Μονάδας του Άργους η οποία είναι εδώ και καιρό έτοιμη και μάλιστα έχει εγκαινιαστεί ουκ ολίγες φορές.

Πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε προκήρυξη για την πρόσληψη 534 ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ στην οποία προβλέπεται και η πρόσληψη ενός παιδιάτρου Επιμελητή Β’ για την Νοσοκομειακή Μονάδα του Άργους, γεγονός που είναι θετικό αλλά δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του Παιδιατρικού Τμήματος αλλά ούτε και για την έναρξη λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής.

Δεδομένου ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω της πανδημίας δεν γνωρίζουμε εάν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ώστε να αποτρέψουν μία ενδεχόμενη αύξηση της μετάδοσης του κορονοϊού μεταξύ των παιδιών και

Δεδομένου ότι η Αργολίδα θεωρείται αυτή τη στιγμή ανοχύρωτη υγειονομικά ώστε να αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη αύξηση των παιδικών νοσηλειών από COVID-19 και

Δεδομένου ότι η έλλειψη επαρκών παιδιατρικών δομών δημιουργεί ταλαιπωρία και ανασφάλεια στους πολίτες του Νομού και υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της Νοσοκομειακής Μονάδας Άργους.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Πότε θα λειτουργήσει η Παιδιατρική Κλινική της Νοσοκομειακής Μονάδας Άργους δεδομένου ότι είναι έτοιμη;
  2. Πώς σκοπεύετε να στελεχώσετε την Παιδιατρική Κλινική της Νοσοκομειακής Μονάδας του Άργους ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί;»

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis