home design

Ακράτα: Παράνομος κυνηγός κατά θηροφύλακα

Άμεσα ο θηροφύλακας ενημέρωσε το Α/Τ Ακράτας για το συμβάν και υπεβλήθη εναντίον του η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Αιγίου.

Μήνυση κατατέθηκε εναντίον κυνηγού που -χωρίς θεωρημένη άδεια-, κυνηγούσε λαγό, σε περίοδο που αυτό απαγορεύεται. Ο θηροφύλακας που βρισκόταν στην περιοχή εντόπισε τον κυνηγό, ο οποίος στον έλεγχο που υπεβλήθη ήταν νευρικός και δυσκόλεψε το έργο του θηροφύλακα. Χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομίας για να βοηθήσει την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, το πρωινό της Τρίτης 31ης Αυγούστου, ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Ακράτας εκτελούσε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Αγίας Βαρβάρας, της Δ.Ε. Ακράτας του Δήμου Αιγιαλείας.

Εκεί, αντιλήφθηκε ένα άτομο το οποίο κρατούσε κυνηγετικό όπλο και κυνηγούσε λαγό με σκύλο δίωξης, σε περίοδο που αυτό το θήραμα δεν επιτρέπεται να κυνηγηθεί. Τον προσέγγισε άμεσα προκειμένου να του κάνει τον προβλεπόμενο έλεγχο. Κατά την διάρκεια του ελέγχου, όταν και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε θεωρημένη άδεια κυνηγίου για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο, το άτομο αυτό άρχισε να είναι ιδιαίτερα νευρικό, εριστικό και καθόλου συνεργάσιμο.

Άμεσα ο Θηροφύλακας ενημέρωσε το Α/Τ Ακράτας για το συμβάν και υπεβλήθη εναντίον του η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Αιγίου, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού αλλά και του Ποινικού Κώδικα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version