Home design
home design

Πελοπόννησος: Έρχονται έφοδοι σε σούπερ μάρκετ για να προστατεύσουν το καλάθι της νοικοκυράς

Κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού ξεκίνησαν ήδη αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις στις αγορές δημητριακών, γάλακτος, καφέ, μαρμελάδων, ροφημάτων και τυριών.

Αιφνίδιους ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις αγορές προμήθειας, εμπορίας και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα στις αγορές δημητριακών, γάλακτος, καφέ, μαρμελάδων, ροφημάτων και τυριών, αναφορικά με τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο πλαίσιο οριζόντιας σύμπραξης ή/και κάθε των συμπράξεων πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011. Θα ακολουθήσουν και άλλες περιφέρειες, όπως η Πελοπόννησος και γι’ αυτό το λόγο οι επιχειρηματίες που ήδη έχουν αρχίσει και κερδοσκοπούν με πρόσχημα το κύμα ακρίβειας που προβάλλεται, θα πρέπει να αρχίσουν να το ξανασκέφτονται.

Υπογραμμίζεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Η επιτροπή επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

Γεωργιάδης: Θα ζητήσω από τα σούπερ μάρκετ να απορροφήσουν τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων

Την ώρα που οι ειδικοί μιλούν για ανατιμήσεις το προσεχές διάστημα σε αρκετά προϊόντα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του νωρίτερα δήλωσε πως θα ζητήσει από τα σούπερ μάρκετ να απορροφήσουν τις αναμενόμενες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε, οι περισσότερο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις έχουν μια ευκαιρία να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές τους και να έχουν περισσότερη πελατεία. Διευκρίνισε ότι δεν ζητά να προκαλέσουν ζημιά στις επιχειρήσεις τους από την απορρόφηση των αυξήσεων, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε ανεργία, χρεοκοπίες και καταστροφή.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis