home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γορτυνία: «Είναι απάνθρωπο» – Εθελοντής έχασε το μάτι του στις φωτιές και κανείς δεν το κατέγραψε

Ο αγρότης μπήκε μπροστά στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιών που έπληξαν τον Αύγουστο την περιοχή και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, χάνοντας το μάτι του. Παρέμβαση Κωνσταντινόπουλου στη βουλή.

Ένα άγνωστο μέχρι τώρα περιστατικό ανέδειξε ο καταγόμενος από τη Γορτυνία βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Εθελοντής αγρότης της Γορτυνίας μπήκε μπροστά στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιών που έπληξαν τον Αύγουστο την περιοχή και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, χάνοντας μάλιστα το μάτι του.

Ωστόσο το περιστατικό αυτό δεν έχει καταγραφεί πουθενά, από καμία κρατική υπηρεσία, όπως κατήγγειλε ο βουλευτής από το βήμα της βουλής: «κύριε Υπουργέ, θέλω να σας πω ένα γεγονός αν και δεν είστε ο αρμόδιος. Εμείς στην Αρκαδία, στην κάτω Γορτυνία είχαμε έναν εθελοντή ο οποίος έχασε το μάτι του. Οι γονείς του και η οικογένειά του ζητάει από την Πυροσβεστική και από την Αστυνομία μία καταγραφή του περιστατικού και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν την έχουν λάβει. Το λέω δημόσια. Είναι ένα άνθρωπος ο όποιος μπήκε μπροστά, ένας εθελοντής, ένας αγρότης της περιοχής. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους δεν μπορούν να καταγράψουν το περιστατικό. Είναι απάνθρωπο».

Για το ίδιο θέμα, παρενέβη και ο Θανάσης Πετράκος στο περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο, έπειτα από πρότασή του, αποφάσισε: «να υπάρξει κρατική μέριμνα και κάλυψη όλων των εξόδων αποκατάστασης για τον τραυματία στη Καπελίτσα Γορτυνίας Στέργιο Λάππα».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis