home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΆρθροΠολιτική

Η επικουρική ασφάλιση των χαμένων γενεών

Γράφει ο Γιάννης Γκιόλας, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλη μια ιδιωτικοποίηση, με διαδικασίες fast track, με παντελώς ψευδεπίγραφο τίτλο (αυτό είναι κανόνας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: ματώνει την κοινωνία και γράφει ότι τη σώζει και τη θεραπεύει) ως νομοσχέδιο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά» ψηφίστηκε χθες από την κυβέρνηση της ΝΔ και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.

Ένας ασφαλιστικός νόμος που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση, υπονομεύει το δημόσιο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα και τον αναδιανεμητικό του χαρακτήρα, πλήττει τους σημερινούς, αλλά και τους μελλοντικούς συνταξιούχους, κατακρεουργεί το δημόσιο συμφέρον και πλήττει κυρίως τους νέους και τις νέες ασφαλισμένους κάτω των τριάντα πέντε ετών.

Ένας ασφαλιστικός νόμος που σαρώνει τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους πρόνοιας που η ψυχή του είναι η ΚΟΙΝΩΙΚΗ ασφάλιση, που μετατρέπει τις επικουρικές συντάξεις από κοινωνική παροχή-υποχρέωση του κράτους (δικαίου) σε αντικείμενο Λόττο υπό την διαχείριση χρηματιστών, οι οποίοι θα τζογάρουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων και θα μπαίνουν κάτω από το ρίσκο και την αβεβαιότητα. Αποδίδει ο τζόγος; Προβλέπεται σύνταξη. Δεν αποδίδει ο τζόγος λόγω υψηλού ρίσκου; Μηδέν σύνταξη.

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που υπηρετεί τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των εγχώριων και ξένων ιδιωτικών πολυεθνικών εταιριών στον τομέα της ασφάλισης και γέρας για τα boys των.

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που δεν έχει καμία βάση αιτιολόγησης (ούτε καν δικαιολόγηση), αφού πρώτα ο υπουργός των ιδιωτικοποιήσεων κ. Χαντζηδάκης παρουσίασε το ασφαλιστικό ως μη βιώσιμο προχωρώντας έτσι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, ενώ πριν λίγους μήνες ο προηγούμενος υπουργός Βρούτσης διαβεβαίωνε ότι έλυσε μια για πάντα την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Ο δε Υφυπουργός κ. Τσακλόγλου τα αντίθετα υποστήριζε ως καθηγητής ακολουθώντας εκ των υστέρων την επίσημη γραμμή του Υπουργού του. Από τα πολλά ψέματα έχουν μπερδευτεί και δεν ξέρουν τι λένε!

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που αποτελεί βίαιη αναδιανομή εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας καταλύοντας κάθε έννοια κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλεγγύης των γενεών στο ασφαλιστικό μας, ενώ αυτό αποτελούσε το πρόταγμα και την καρδιά του κοινωνικού κράτους και είναι κατοχυρωμένο και στο Σύνταγμά μας.

Όμως για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ποιο κοινωνικό κράτος και ποιο σύνταγμα, εδώ τώρα όλα προσφέρονται βορά στον τζόγο για να κερδίσουν μερικοί και να χάσουν όλοι οι ασφαλισμένοι.

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που σκόπιμα επιχειρήθηκε να αποκρύψει το τεράστιο χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από το κόστος μετάβασης στο σύστημα ιδιωτικής ασφάλισης και θα επιβαρύνει τα δημόσια ταμεία με ένα τεράστιο ποσό που θα κυμανθεί από 55 έως 75 δισεκατομμύρια ευρώ, που είναι βέβαιο ότι θα πληρώσει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος, όπως έκανε με τις επανειλημμένες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, από τις οποίες ο ίδιος δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΦΕΛΟΣ!!! Ούτε καν το Ελληνικό Δημόσιο, μόνο οι τραπεζίτες που χρεοκοπούσαν και χρεοκοπημένοι αναλάμβαναν πάλι τη διοίκηση των χρεοκοπημένων τραπεζών με ζεστό χρήμα των φορολογουμένων. Το ίδιο παιχνίδι, επικίνδυνο σαφώς για τους ασφαλισμένους, παίζεται και θα παιχτεί και τώρα. Δυστυχώς!!

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που αντέγραψε το αποτυχημένο μοντέλο άλλων χωρών, αφού από τι 30 χώρες που επιχείρησαν να το εφαρμόσουν από το 1981 μέχρι το 2014 και μέχρι το 2018, οι 18 εγκατέλειψαν το πείραμα της κεφαλαιοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης και επανήλθαν στο δημόσιο αναδιανεμητικό σύστημα της «αλληλεγγύης των γενεών», με τα σπασμένα να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι.

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που κρύβει τις συνέπειες των εγκληματικών επιλογών της κυβέρνησης, τις οποίες θα επωμιστούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, νέοι και παλιοί και βεβαίως οι φορολογούμενοι.

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που προσπάθησε να πείσει ότι κόπτεται για την Νέα Γενιά, την ώρα που έχει προκύψει η σφαγή τους, με τον αποκλεισμό πριν λίγες μέρες, 40.000 νέων ανθρώπων από τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, σπρώχνοντάς τους τώρα, να γίνουν «επενδυτές με το ζόρι» ή να ….πάνε στο Χάρβαρντ ή στο Γεϊλ μαζί την κόρη του κ. Μητσοτάκη.

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που εμπαίζει τους νέους ασφαλισμένους, καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες και οδηγεί σε αναθέρμανση του brain drain.

Ένας ασφαλιστικός νόμος, που η εμφανής πλέον πρόβλεψη και επιθυμία τους είναι η ιδιωτικοποίηση ΚΑΙ της κύριας ασφάλισης, πιστοποιώντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τις ανισότητες και την αδικία στο DNA της

Η νέα Κυβέρνηση της ευρύτερης δημοκρατικής και προοδευτικής κατεύθυνσης που θα προκύψει, όπως εμφαντικά υποστήριξε από του βήματος της Βουλής ο Πρόεδρος του Συριζα Π.Σ Αλέξης Τσίπρας, θα καταργήσει πάραυτα και αμέσως από την ανάληψη του έργου της τον επαίσχυντο αυτό Νόμο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button