home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στα σχολεία

Πότε θα εφαρμόζεται καραντίνα και ποιους θα αφορά

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Κορωνοϊός: Τι αλλάζει στα σχολεία
Κορίτσια στην τάξη

Αλλαγές στον τρόπο που τα σχολεία θα αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό αλλά και τους ανεμβολίαστους τη νέα σχολική χρονιά, αναμένονται σύμφωνα με όσα διαμηνύονται από τα συναρμόδια υπουργεία.

Η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι από τη στιγμή που το εμβόλιο διατίθεται δωρεάν και εύκολα στα εμβολιαστικά κέντρα, δεν υπάρχει δικαιολογία για όσους δε θέλουν να εμβολιαστούν. Έτσι, η απόσταση ανάμεσα στους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους μεγαλώνει, καθώς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προτείνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του λιανεμπορίου και των σούπερ μάρκετ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέοι περιορισμοί για όσους δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού – νόσησης.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το 92.2% είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και μόλις το 7.8% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Την ίδια ώρα, το μεγάλο «στοίχημα» για κυβέρνηση και ειδικούς είναι το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα που πρέπει να επιβληθούν για να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά. Παράλληλα, γίνεται εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών, με φόντο τη μετάδοση της μετάλλαξης δέλτα.

Η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε για τα μέτρα που θα εφαρμόζονται στα σχολεία, στην περίπτωση που εμφανιστούν ένα ή περισσότερα κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με την επιτροπή, όταν νοσήσει μαθητής σε μία τάξη, ο διπλανός του στο θρανίο θα μπαίνει σε καραντίνα.

Επίσης, όσοι είναι στο μπροστινό και στο πίσω θρανίο θα τίθενται σε καραντίνα, εφόσον δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας.

Το μέτρο αυτό αφορά τους ανεμβολίαστους μαθητέςΑπό την καραντίνα θα επιστρέφουν ύστερα από μία εβδομάδα και αφού θα έχουν κάνει rapid test.

Οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ένα rapid test, θα ακολουθήσουν δύο self tests και την 7η ημέρα άλλο ένα rapid test.

Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν μόνο self test στην αρχή και στο τέλος της μίας εβδομάδας. Όλοι θα παραμένουν στο σχολείο, ενώ μία τάξη θα κλείνει όταν τα κρούσματα ξεπερνούν το 50%.

Αλλαγές σε λιανεμπόριο και συνέδρια

Η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε και αλλαγές που αφορούν το λιανεμπόριο και στην πραγματοποίηση των συνεδρίων.

Έτσι σύμφωνα με την απόφαση τους στα εμπορικά καταστήματα θα επιτρέπεται 1 άτομο άνα 9 τετραγωνικά μέτρα.

Στα συνέδριαφυσική παρουσία θα έχουν μόνο εμβολιασμένοι, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα συμμετέχουν διαδικτυακά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis