home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηΚοινωνίαFeatured

Αργολίδα: Ηχηρό χαστούκι στα Αιολικά Πάρκα

Η λαϊκή συνέλευση του Αδαμίου είπε ΟΧΙ στην μετατροπή των βουνών σε «στάνη ανεμογεννητριών»

Παρουσία του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη, δημοτικών συμβούλων και των μελών του τοπικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ λαϊκή συνέλευση  για το αν θα πρέπει ο Δήμος Επιδαύρου να γνωμοδοτήσει την περιβαλλοντική μελέτη της εγκατάστασης Αιολικού πάρκου που θα ξεκινά από την περιοχή του Δήμου Επιδαύρου και θα καταλήγει στο Δήμο Ναυπλιέων.

Οι κάτοικοι προσέρχονται στη συνέλευση (Φωτογραφία anagnostis.org)

Βροχή τα επιχειρήματα των «απλοϊκών κατοίκων» έπνιξαν στο αναμάσημα του «ΑΠΕ» (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) το μελετητικό δίδυμο που προσφέρθηκε να απαντήσει στα ερωτήματα της κοινότητας, που έβλεπε το ένα μετά το άλλο τα επιχειρήματά τους να καταρρίπτονται. Οι ίδιοι τόνιζαν διαρκώς τα οφέλη από το υποχρεωτικό 3% που προβλέπει η νομοθεσία να αποδίδεται στον Δήμο που φιλοξενεί το πάρκο καθώς και τις πιθανές δωρεές που μπορεί να κάνει ο όμιλος Μυτιλιναίου στην περιοχή.

Μάταια η εκπρόσωπος της εταιρίας Μυτηλιναίος προσπαθούσε να πείσει για την Περιβαλλοντική Μελέτη (Φωτογραφία anagnostis.org)

Τα επιχειρήματα της εταιρίας δεν τα «έφαγαν» οι κάτοικοι του Αδαμίου, ούτε ενθουσιάστηκαν από «τις χάντρες και τα καθρεφτάκια», διάβαζε χρηματικά οφέλη. Με μια φωνή παρότρυναν το κ. Μυτιλιναίο «να πάει να κατασκευάσει ανεμογεννήτριες στο σπίτι του και να αφήσει ήσυχο το δικό τους». Σήμερα αναμένεται το τοπικό συμβούλιο να σταθεί αρνητικά στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου και την γνωμοδότησή του να την επιβεβαιώσει και το Δημοτικό συμβούλιο. Από εκεί μετά εναπόκειται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και να ακολουθήσει την απόφαση του Δήμου, όπως κι έχει υποσχεθεί.

Μέρος της συνέλευσης (Φωτογραφία anagnostis.org)

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι κάτοικοι του Αδαμίου ευχαρήστησαν τον Δήμαρχο Τάσο Χρόνη για την συμμετοχή του στην συνέλευση. Παράλληλα οι κάτοικοι άφησαν να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που παρακαμφθεί η απόφασή τους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button