home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Παγώνη: Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αφήνει κανέναν όρθιο – Να εμβολιαστούν άμεσα τα παιδιά

Όπως είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ: «Τα παιδιά πλέον διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, όπως έδειξαν μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ».
Ματίνα Παγώνη

«Θερίζει η μετάλλαξη Δέλτα, δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και νέους» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε πως εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, τα παιδιά πλέον διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, όπως έδειξαν μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ. Τόνισε πως ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται κυρίως για δική τους προστασία και για να προστατευτούν οι οικογένειές τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα παιδιά άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν, όχι μόνο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, αλλά γιατί η μετάλλαξη Δ είναι πολύ επιθετική και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία».

Σχετικά με το τείχος ανοσίας είπε πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο 70%, ενώ θα έπρεπε να φτάσει τουλάχιστον το 80%.

Κατά τη γνώμη της ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 50 ετών θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός, γιατί όπως είπε, τα άτομα μεγάλης ηλικίας είναι επικίνδυνο να έχουν προβλήματα εφ’ όρου ζωής λόγω της νόσου.

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στους υγειονομικούς, καθώς την 1η Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σημείωσε πως δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι ασθενείς: «Περιμένουμε και κάνουμε υπομονή με τους υγειονομικούς, δεν θα αφήσουμε έτσι τους ασθενείς».

Ωστόσο, αποκάλυψε πως το 94% των γιατρών έχει εμβολιαστεί.

Τέλος σημείωσε πως η 3η δόση θα πρέπει να αρχίσει να χορηγείται ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο-Νοέμβριο, για αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη: «Όσοι εμβολιάστηκαν για παράδειγμα το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να λάβουν την αναμνηστική δόση αν δεν περάσουν 7-9 μήνες». Αναφέρθηκε, επίσης και στις δηλώσεις Μπουρλά, σημειώνοντας πως: «Φυσικά και μπορεί να υπάρξει μετάλλαξη που δεν πιάνει τα εμβόλια».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis