Home design
home design

Κορωνοϊός: Στα ύψη τα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – «Πανδημία ανεμβολίαστων» βλέπει ο Νίκας

Ποιος είναι ο αριθμός των εμβολιασμένων μέχρι στιγμής – Πόσοι νοσηλεύονται στις κλινικές Covid σε Άργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Σπάρτη, Κόρινθο και Τρίπολη.

Εξακολουθούν να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ αντίστοιχα υψηλός παραμένει και ο αριθμός των νοσηλειών που έχουν φθάσει τις 160, με την συντριπτική πλειονότητα από τις οποίες να αφορά μη εμβολιασμένους.

Για «πανδημία ανεμβολίαστων» έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος για μία ακόμα φορά κάλεσε τον κόσμο να σπεύσει να εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας, ο αριθμός των εμβολιασμών στις 5 Ενότητές της, μέχρι και χθες Κυριακή, προσέγγιζε τους 600.000, περίπου 280.000 ολοκληρωμένοι και οι υπόλοιποι αφορούν την πρώτη δόση.

Κρούσματα και νοσηλείες

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου καταγράφηκαν 190 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 19.129.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 25, στην Π.Ε. Αρκαδίας 20, στην Π.Ε. Κορινθίας 35, στην Π.Ε. Λακωνίας 35 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 75.

Μέχρι και σήμερα Δευτέρα 30 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 160 άτομα (τα 6 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 7 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 10, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 16, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 29 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 24 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 74.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis