home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαFeatured

Εκπτώσεις χωρίς πελάτες τον Αύγουστο – Οι περιπτώσεις σε Ναύπλιο και Άργος

Οι λόγοι που δεν πήγαν καλά οι θερινές εκπτώσεις - Ποιοι και γιατί πλήρωσαν τη νύφη και τι συνέβη με αυτούς που έσωσαν την παρτίδα.

Χειρότερα απ’ ότι πέρσι κινήθηκε ο τζίρος στις φετινές θερινές εκπτώσεις για την πλειοψηφία του εμπορικού κόσμου στην Πελοπόννησο αλλά και ανά την Επικράτεια. Αυτό υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, τονίζοντας πως ακόμα και αυτοί οι λίγοι μικρομεσαίοι που είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται, δεν κατόρθωσαν να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες της περσινής χρονιάς που με τα συνεχή lockdown γονάτισε το λιανεμπόριο, πνίγοντας στα χρέη τους εμπόρους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν έμποροι από το Άργος, ενώ τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου φάνηκε να υπάρχει κάποιο καταναλωτικό ενδιαφέρον και οι πωλήσεις κινούνταν καλύτερα από το αντίστοιχο διάστημα του 2020, δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια τον Αύγουστο. Ο Αύγουστος ήταν πλήγμα κυρίως όμως για τα εμπορικά καταστήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα, λόγω διακοπών, υψηλών θερμοκρασιών και τις πυρκαγιών.

Εν αντιθέσει με το τι συνέβη στα μεγάλα αστικά κέντρα οι τουριστικές περιοχές, όπως το Ναύπλιο, κινήθηκαν καλύτερα λόγω της αύξησης του τουριστικού ρεύματος σε σχέση με το 2020.

Επίσης διαφορετική είναι η εικόνα που εμφανίζουν τα μεγάλα καταστήματα και οι οργανωμένες αλυσίδες που διαθέτουν παρουσία τόσο στις μεγάλες εμπορικές πιάτσες όσο και στα malls.

Ήδη ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές έμαθαν στο διάστημα της καραντίνας και ψωνίζουν ηλεκτρονικά, μέσω ίντερνετ, και όσοι έμποροι δεν προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και δεν βάλουν στην εξίσωση το ηλεκτρονικό εμπόριο, θα υποχρεωθούν αργά ή γρήγορα σε λουκέτο.

Σε ότι αφορά τον δείκτη κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο το δεύτερο τριμήνου 2021, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 αυτός παρουσίασε αύξηση 30,8% ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Α ́ τριμήνου 2021 αύξηση 13,3%. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης το Β ́ τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Α ́ τριμήνου του 2021, παρουσίασε αύξηση 5%.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button