home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αθηνά Οικονομάκου: Στιγμές απόλαυσης στο Μυστρά (Pics)

Η γνωστή ηθοποιός και σχεδιάστρια μόδας μας ξεναγεί μέσω Instagram στο μαγευτικό κάστρο του Μυστρά.

Ξενάγηση στο μαγευτικό κάστρο του Μυστρά έκανε η Αθηνά Οικονομάκου μέσω Instagram. Η γνωστή ηθοποιός και σχεδιάστρια μόδας κατάγεται από τη Λακωνία όπου και συνεχίζει να απολαμβάνει τις τελευταίες μέρες των καλοκαιρινών της διακοπών.

Ο Μυστράς είναι ο σημαντικότερος τουριστικός πόλος έλξης στη Σπάρτη, συνδεδεμένος άρρηκτα με την ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αφού εκεί στέφθηκε το 1448 o τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος.

Με την ίδρυση της σύγχρονης πόλης της Σπάρτης από το βασιλιά Όθωνα, το 1834, αρχίζει η μετακίνηση των κατοίκων του Μυστρά προς τη νέα πόλη. Οι τελευταίοι κάτοικοί του θα εγκαταλείψουν την καστροπολιτεία το 1953 μετά την απαλλοτρίωση του χώρου από το ελληνικό κράτος. Είχε προηγηθεί, το 1921, η κήρυξη του χώρου με βασιλικό διάταγμα ως προέχον βυζαντινό μνημείο.

Το 1989 με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Unesco, ο Μυστράς εγγράφεται ως πολιτιστικό αγαθό στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η Αθηνά Οικονομάκου ανέβασε φωτογραφίες από στιγμές απόλαυσης στον αρχαιολογικό χώρο και τη γύρω περιοχή, όπου φαίνεται πόσο καλά περνάει.

Η Αθηνά Οικονομάκου ανέβασε και stories στο λογαριασμό της στο Instagram, όπου συμβουλεύει τους διαδικτυακούς της φίλους που θα βρεθούν στην περιοχή να ανέβουν στο κάστρο, στη Μονή Παντάνασσας γιατί το μέρος είναι μαγευτικό.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis