home design

Κορωνοϊός: Δύσκολη κατάσταση στην Καλαμάτα – 95% των νοσηλευόμενων ανεμβολίαστοι

Πάνω από 150 ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. «Ο μόνος τρόπος άμυνας είναι ο εμβολιασμός», τόνισε ο Νίκας.

Πάνω από 200 κρούσματα κορωνοϊού για μία ακόμα ημέρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη στιγμή που ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας ξεπερνά τις 150, με το συντριπτικό τους ποσοστό να αφορά ανεμβολίαστους, ενώ την ίδια στιγμή η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει στην Πελοπόννησο.

Σε επικοινωνία που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε την Πέμπτη 26 Αυγούστου, με την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, η οποία χαρακτηρίζεται δύσκολη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του περιφερειάρχη, για το σύνολο της Περιφέρειας, το 95% των νοσηλευόμενων σε κλίνες covid-19 στα νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι, όπως και το σύνολο των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ.

Ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και εν γένει το προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων για τον αγώνα που εξακολουθούν να δίνουν, επανέλαβε δε ότι “ο μόνος τρόπος άμυνας είναι ο εμβολιασμός”.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης εξέφρασε ευχαριστίες και προς όλους όσοι -όπως είπε- “αγωνίζονται και παροτρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί”, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην παρρησία και την ξεκάθαρη στάση που τηρεί στο θέμα αυτό ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

«Βράζει» η Καλαμάτα

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Πέμπτη 26 Αυγούστου καταγράφηκαν 218 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 18.496.

Αναλυτικά, χθες καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 32, στην Π.Ε. Αρκαδίας 15, στην Π.Ε. Κορινθίας 44, στην Π.Ε. Λακωνίας 18 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 109.

Μέχρι και την Πέμπτη 26 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 158 άτομα (τα 5 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 10 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 6, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 15, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 27 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 21 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 79.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version