home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σκηνές τρόμου στο Αφγανιστάν: Έκρηξη στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Τουλάχιστον 13 νεκροί

Πυρά κατά ιταλικού αεροσκάφους – Γίνεται λόγος για «βομβιστή αυτοκτονίας» ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκρηξη που φέρεται να έχει προκαλέσει αρκετούς θανάτους.

Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε μία από τις πύλες του αεροδρομίου της Καμπούλ στο Αφγανιστάν. Την έκρηξη επιβεβαίωσε το Αμερικανικό Πεντάγωνο, με τον Τζον Κίρμπι να σημειώνει πως ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί θάνατοι.

Νεότερες πληροφορίες ωστόσο, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 13 νεκρούς και πολλούς τραυματίες στο σημείο, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και παιδιά. To Fox κάνει λόγο και για 3 τραυματίες Αμερικανούς στρατιώτες, οι υπόλοιποι φαίνεται πως είναι Αφγανοί πολίτες.

Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες για «βομβιστή αυτοκτονίας» ο οποίος είναι υπεύθυνος για την έκρηξη. Σημειώνεται ότι στο αεροδρόμιο βρίσκονται συγκεντρωμένοι χιλιάδες Αφγανοί πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να διαφύγουν από τη χώρα και να ξεφύγουν από το καθεστώς των Ταλιμπάν.

Η είδηση έρχεται λίγες ώρες αφότου αξιωματούχοι άρχισαν να προειδοποιούν για αυξημένη τρομοκρατική απειλή από το παρακλάδι του ISIS στο Αφγανιστάν.

Από την πλευρά του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για δύο εκρήξεις έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, από τις οποίες δεν τραυματίστηκαν Τούρκοι στρατιώτες.

«Μεγάλη επίθεση αυτοκτονίας»

Ο διακεκριμένος Αφγανός δημοσιογράφος Bilal Sarwary ανέφερε ότι ένας αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι η έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ ήταν μια «μεγάλη επίθεση αυτοκτονίας».

Πυρά κατά ιταλικού αεροσκάφους

Πυρά εκτοξεύθηκαν εναντίον ιταλικού μεταγωγικού αεροσκάφους σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου καθώς αναχωρούσε από το αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν δήλωσε πηγή του υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας.Το αεροπλάνο δεν υπέστη ζημιές κατά το συμβάν, πρόσθεσε η πηγή.

Ιταλός δημοσιογράφος που επέβαινε στην πτήση δήλωσε στο Sky 24 TG πως το αεροσκάφος μετέφερε σχεδόν 100 Αφγανούς πολίτες όταν δέχθηκε πυρά μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του.

Οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι τα πυρά δεν είχαν στόχο το ιταλικό αεροσκάφος στην Καμπούλ αλλά μάλλον στόχος ήταν να διαλυθεί το πλήθος κοντά στο αεροδρόμιο, δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Εδώ και ώρες υπήρχαν πληροφορίες για επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Από το βράδυ της Τετάρτης το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβούλευσε τους πολίτες να μην μεταβαίνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι του Αφγανιστάν, όπου χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν για να επιβιβαστούν σε μια πτήση που θα τους μεταφέρει εκτός της χώρας ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου για την ολοκληρωτική αποχώρηση των αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis