home design 800x400

Κάντια: Μία ταμπέλα όλο νόημα – «Δεν αφήνουμε απορρίμματα εκτός κάδων»

Πόσες εβδομάδες έκαναν πάρτι τα σκουπίδια στην παραλία και γιατί το βαρέλι κατέληξε σε διπλανό οικόπεδο.

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις των αρμοδίων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων, η αυθαιρεσία όπως όλα δείχνουν καλά κρατεί. Συχνά πυκνά στην περιοχή υπάρχουν εστίες σκουπιδιών εκτός κάδων, ογκώδη αντικείμενα αφημένα πρόχειρα σε διάφορα σημεία ή κλαδιά πεταμένα.

Σε αυτό συντελεί και ο αυξημένος αριθμός τουριστών στα παράλια του Ναυπλίου αυτή την εποχή, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι κάδοι που είναι τοποθετημένοι.

Μία τέτοια περίπτωση βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία, με ένα βαρέλι σε ρόλο αυτοσχέδιου κάδου, να έχει γεμίσει με σκουπίδια στην παραλία της Κάντιας. Έτσι λοιπόν οι λουόμενοι αποφάσισαν να ρίξουν τα υπόλοιπα έξω από τον κάδο, περιμένοντας να έρθει κάποιος να τα μαζέψει. Μία …ταμπέλα όλο νόημα, καθώς το αστείο της όλης υπόθεσης είναι πως πάνω στο βαρέλι υπάρχει ένα αυτοκόλλητο που γράφει, «δεν αφήνουμε απορρίμματα εκτός κάδων», παραθέτοντας μάλιστα έναν τηλεφωνικό αριθμό για αποκομιδή από το σπίτι.

Στο βαρέλι βλέπουμε να είναι πεταμένα κυρίως πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια, κυπελάκια του καφέ, διάφορες σακούλες και ότι άλλο υπήρχε προς απόρριψη.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλονται από περίοικους, ο εν λόγω κάδος ήταν γεμάτος επί 15 μέρες και μύριζε ψοφίμι. Κάποιοι τον αδειασαν και τον πέταξαν σε διπλανό οικόπεδο για να μην χρησιμοποιηθεί, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Σχόλια

Exit mobile version