home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΚορινθία

Νεμέα: Έρχεται η μεγάλη γιορτή του κρασιού

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου στις 20:30 - Οι εκδηλώσεις και ο οίνος σε θέση πρωταγωνιστή.

Η Νεμέα είναι τόπος με μεγάλη αμπελουργική παράδοση και μία από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας, ενώ το κρασί ΠΟΠ Νεμέα βασίζεται στην ποικιλία Αγιωργίτικο, από τις πιο δυναμικές ελληνικές ποικιλίες.

Τουλάχιστον από τον 16° αιώνα στη Νεμέα καλλιεργείται το Αγιωργίτικο σχεδόν σε αποκλειστική βάση, όπως προκύπτει από τα οθωμανικά αρχεία. Οπότε η υπόθεση ότι από αρχαιοτάτων χρόνων καλλιεργείται στην περιοχή της Νεμέας, η ποικιλία Αγιωργίτικο, μπορεί να αποτελεί ένα πολύ ορθολογικό συμπέρασμα.

Κάθε φορά, οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και τον Δήμο Νεμέας είναι πόλος έλξης για εκατοντάδες οινόφιλους, ντόπιους αλλά και ξένους, αφού όλοι έρχονται για τον απόλυτο πρωταγωνιστή: το κρασί.

Εξάλλου, η μεγάλη γιορτή του Αγιωργίτικου στην οινική πρωτεύουσα της Πελοποννήσου συμπίπτει με την αρχή του Τρύγου (τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη) και πλαισιώνεται από δεκάδες εκδηλώσεις σε όλα τα οινοποιεία της Νεμέας. Μια πραγματική γιορτή.

Φέτος, οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας «νοστιμίζουν» επικίνδυνα αφού ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας ένωσε τις δυνάμεις του με τη Γαστρονομική Κοινότητα Νεμέας με σκοπό ένα άκρως γευστικό αποτέλεσμα μέσα από το οποίο θα αναδεικνύεται ο μοναδικός χαρακτήρας του Αγιωργίτικου.

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2021 θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 με τη Τελετή Έναρξης.

Μεγάλες Μέρες Νεμέας- Η μεγάλη γιορτή του οίνου επιστρέφει
Φωτογραφία: Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις αλλά και συζητήσεις θα λάβουν μέρος στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου:

  • Γαστρονομία και κρασί από τον Γιώργο Πίττα.
  • Ανάλυση του ερευνητικού προγράμματος της Νεμέας από τον Σάκη Καλύβα.
  • Παρουσίαση του νέου φακέλου ΠΟΠ Νεμέας αλλά και του Σήματος ποιότητας.

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, από τις 11:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα, το Εκθετήριο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας θα είναι ανοιχτό σε γευσιγνωσίες.

  • Θεματικές γευσιγνωσίες με συνοδεία τοπικών μεζέδων.
  • Live cooking από τοπικούς μάγειρες και μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Νεμέας.
  • Οινικές και γαστρονομικές εμπειρίες με πρωταγωνιστή το Αγιωργίτικο που θα χρωματίσουν το Σαββατοκύριακο των απανταχού επισκεπτών με έξτρα νοστιμιά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button