home design 800x400
home design 1170Χ320

Κορινθία: Πώς αιχμαλώτιζαν τα πουλιά για να τα πουλήσουν παράνομα

Θηροφύλακες εντόπισαν παράνομους κυνηγούς στη Στυμφαλία και απελευθέρωσαν 150 γαρδέλια από τα δίχτυα τους.
Θηροφύλακες εντόπισαν παράνομους κυνηγούς στην Κορινθία

Στην ευρύτερη περιοχή της Στυμφαλίας του Νομού Κορινθίας, θηροφύλακες εντόπισαν παράνομους κυνηγούς, οι οποίοι κατείχαν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να προσελκύσουν τα πτηνά και τελικά να τα αιχμαλωτίσουν. Ο ένας εκ των δύο παράνομων κυνηγών συνελήφθη και παραδέχτηκε πως εμπορεύεται παράνομα τα ωδικά πτηνά που αιχμαλώτιζε. Ο δεύτερος διέφυγε της σύλληψης.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου σε ανακοίνωσή της αναφέρει για το περιστατικό τα εξής:

«Την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 08.30, μικτό κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων του νομού Κορινθίας, κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων στην ευρύτερη περιοχή της Στυμφαλίας του Νομού Κορινθίας, εντόπισαν δίχτυα υπερυψωμένα, μήκους αρκετών μέτρων, κατάλληλα για σύλληψη ωδικών πτηνών.

Άμεσα αναζητήθηκαν και εντοπίστηκαν οι δράστες, οι οποίοι ήταν δύο. Προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή και τελικά, ο ένας συνελήφθη ενώ ο δεύτερος διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, μετά από έρευνα που έκαναν στον χώρο διαπίστωσαν ότι τα άτομα αυτά είχαν εγκαταστήσει εκεί τέσσερις ηχομιμητικές συσκευές, κατάλληλες για την προσέλκυση των ωδικών πτηνών και είχαν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την αιχμαλωσία τους.

Οι θηροφύλακες κατάσχεσαν όλα τα μέσα της παράνομης θήρας και απελευθέρωσαν 150 περίπου γαρδέλια τα οποία είχαν αιχμαλωτιστεί στα δίχτυα. Ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και υπεβλήθη σχετική μήνυση εναντίον τους στο Δασαρχείο Κορίνθου, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Tο άτομο που συνελήφθη παραδέχτηκε ότι εμπορεύεται παράνομα ωδικά πτηνά καθώς επίσης και ότι είχε συλληφθεί πριν από δύο χρόνια, στην ίδια περιοχή, για τον ίδιο λόγο».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis