home design 1100x183 (banner)
ΑργολίδαΠολιτικήFeatured

Χατζηδάκης σε Ανδριανό: Κλείνει οριστικά ο ΕΦΚΑ στο Άργος

Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση για τις συγχωνεύσεις - Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ο Γιάννης Ανδριανός - Με ποιο οργανόγραμμα θα λειτουργεί ο Ασφαλιστικός Φορέας στην Αργολίδα από εδώ και στο εξής - Τι προβλέπεται να γίνει σε Άργος και Κρανίδι - Όψιμες αντιδράσεις για μία απόφαση που είναι γνωστή από πρόπερσι.

Κακά μαντάτα προέκυψαν από τη συνάντηση του Γιάννη Ανδριανού με τον Κωστή Χατζηδάκη, καθώς, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «είναι μεταμνημονιακή υποχρέωση η συγχώνευση των οργανικών μονάδων του e-ΕΦΚΑ». Συνεπώς το υποκατάστημα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στο Άργος κλείνει οριστικά με τη μορφή που λειτουργούσε μέχρι σήμερα και οι περισσότερες υπηρεσίες του μεταφέρονται στο Ναύπλιο.

Όπως σημείωσε ο υπουργός κατά τη σημερινή συνάντηση με το βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, «η δημιουργία ενιαίου οργανογράμματος θα επιφέρει μια σειρά από οφέλη τόσο για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τον ίδιο τον Φορέα». Όπως επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης δημιουργούνται αποκεντρωμένα τμήματα σε Άργος και Κρανίδι, σε αντίθεση με περιοχές όπως το Κιάτο, η Αμαλιάδα, η Κυπαρισσία κ.α., όπου το Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε δύο διευθύνσεις.

Ο Γιάννης Ανδριανός με τη σειρά του επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν το κόμμα που νομοθέτησε τα όσα εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όψιμες αντιδράσεις – Γνωστή από πρόπερσι η απόφαση

Να σημειωθεί πως αύριο Τετάρτη 25 Αυγούστου, έχει συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Άργους – Μυκηνών για το θέμα του ΕΦΚΑ, ενώ επίκειται συνάντηση του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου με τον Κωστή Χατζηδάκη, για το ίδιο θέμα, μετά από αίτημα του πρώτου.

Τις τελευταίες ημέρες οι αντιδράσεις από φορείς της πόλης αλλά και εν γένει της περιοχής, ήταν έντονες αλλά όψιμες. Επιμελητήριο Αργολίδας, Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, Εμπορικός Σύλλογος Άργους, ΣΥΚΑΦΙΑΡ, αυτοδιοικητικοί, βουλευτές και πολιτευτές, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην απόφαση που εφαρμόζεται τώρα, αλλά δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς ήταν γνωστή από τις αρχές του 2019.

Χατζηδάκης για τις συγχωνεύσεις του ΕΦΚΑ

Ο κ. Χατζηδάκης κατά την ενημέρωση επεσήμανε τα εξής:

«Η συγχώνευση των οργανικών μονάδων του e-ΕΦΚΑ αποτελεί μεταμνημονιακή υποχρέωση της χώρας που νομοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αξιολογείται σε κάθε φάση της από τους θεσμούς.

H ολοκλήρωση του προγράμματος συγχωνεύσεων και η δημιουργία ενιαίου οργανογράμματος θα επιφέρει μια σειρά από οφέλη τόσο για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τον ίδιο τον Φορέα, καθώς:

  • Δημιουργείται ένα ενιαίο και πανομοιότυπο δίκτυο Τοπικών Υπηρεσιών, κατανεμημένο πανελλαδικά με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετείται το κοινό ανεξάρτητα από την ιδιότητα (ασφαλισμένος ή συνταξιούχος, μισθωτός, αγρότης ή ελεύθερος επαγγελματίας). Δημιουργείται επομένως ένα σημείο εξυπηρέτησης για όλους.
  • Η εξυπηρέτηση σε ένα σημείο (στην Τοπική Διεύθυνση) όλου του ασφαλιστικού κοινού θα επιφέρει ομοιομορφία στις ροές εργασιών για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων.
  • Επιπλέον σε αρκετές περιπτώσεις θα υπάρξει σημαντική μείωση στο χρόνο ολοκλήρωσης των υποθέσεων. Για παράδειγμα δημιουργούνται ενιαία κέντρα απονομής συντάξεων, επιφέροντας κατάργηση αλληλογραφίας από το ένα ταμείο στο άλλο, διαδικασία που θα μπορούσε να πάρει και μήνες. Ειδικά για την περίπτωση της Αργολίδας αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς δημιουργείται μια ενιαία δομή απονομής συντάξεων στο Ναύπλιο με αποτέλεσμα οι συνταξιοδοτικοί φάκελοι να μην μεταφέρονται για εξέταση στη Τρίπολη, μειώνοντας έτσι δραστικά τους χρόνους ολοκλήρωσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων.
  • Παράλληλα με τη συγχώνευση και την έναρξη λειτουργίας των νέων τοπικών διευθύνσεων, ο e-ΕΦΚΑ προχωρά σταδιακά στην αναβάθμιση του υλικοτεχνικού του εξοπλισμού.
  • Ο e-ΕΦΚΑ διαθέτει πάνω από 50 ηλεκτρονικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν κάθε μήνα πάνω από 1.000.000 πολίτες. Αποφεύγονται με αυτόν τον τρόπο αντίστοιχες επισκέψεις από και προς τα τοπικά υποκαταστήματα. Στόχος να αυξηθούν σημαντικά το προσεχές χρονικά διάστημα για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η ανάγκη επίσκεψης στα τοπικά υποκαταστήματα. Παράλληλα ο Φορέας έθεσε σε λειτουργία την υπηρεσία myEFKAlive, την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω βιντεοκλήσης από τον υπολογιστή ή το κινητό του. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και στους κατοίκους της Αργολίδας το πρώτο εξάμηνο του 2022.
  • Τέλος, ο e-ΕΦΚΑ θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πολίτες στο Άργος μέσω του Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης που θα συνεχίσει να λειτουργεί στην πόλη του Άργους».

Πώς διαρθρώνεται το ΕΦΚΑ στην Αργολίδα

Επιπλέον, ο Υπουργός ανάφερε ότι είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το δεσμευτικό προς τους θεσμούς Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμό 8 της 23ης Ιανουαρίου 2019 που υπογράφηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τις συγχωνεύσεις των διευθύνσεων του ΕΦΚΑ, στη σελίδα 50 του οποίου για την Αργολίδα ορίζονται τα εξής:

«Τοπική Διεύθυνση Αργολίδας με έδρα το Δήμο Ναυπλιέων και την ακόλουθη οργανωτική δομή:

βα. Τμήμα Διοικητικού και Πληροφόρησης Πολιτών

ββ. Τμήμα Μητρώων και Ασφαλιστικού Βίου

βγ. Τμήμα Ασφάλισης και Εισφορών

βδ. Τμήμα Συντάξεων

βε. Τμήμα Παροχών

βστ. Αποκεντρωμένο Τμήμα Α ́ Κοινωνικής Ασφάλισης Άργους.

βζ. Αποκεντρωμένο Τμήμα Β ́ Κοινωνικής Ασφάλισης Κρανιδίου.

Χωρική αρμοδιότητα: Εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας».

Στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται δύο διευθύνσεις σε περιοχές όπως Κόρινθο και Κιάτο, σε Λαμία και Αταλάντη, Πύργο και Αμαλιάδα, Καλαμάτα και Κυπαρισσία και άλλες.

Ανδριανός: Το Προεδρικό Διάταγμα βγήκε επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τον Ιανουάριο του 2019, όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το σχετικό προεδρικό διάταγμα αποφάσιζε δεσμεύοντας τις εξελίξεις για τη νέα οργανωτική δομή του ΕΦΚΑ, ούτε η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στην εξουσία, ούτε ο κ. Χατζηδάκης ήταν αρμόδιος Υπουργός, ούτε εγώ ήμουν κυβερνητικός βουλευτής. Υπενθυμίζω μάλιστα ότι από τη θέση της αντιπολίτευσης, είχα τονίσει προς τους τότε κυβερνώντες με σειρά παρεμβάσεών μου την ανάγκη να διατηρηθεί σε λειτουργία το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στο Άργος.

Οι Αργολιδείς γνωρίζουν όλους μας πολύ καλά και απορρίπτουν χωρίς δεύτερη σκέψη τα επικοινωνιακά παιχνίδια που ως μόνο στόχο έχουν τη δημιουργία εχθρών’ και παραπλάνησης. Η διαδρομή μου δεν μου επιτρέπει άλλο δρόμο από αυτόν που ακολουθώ με δουλειά, αλήθεια, διαφάνεια και επιχειρήματα. Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτω το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμό 8 της 23ης Ιανουαρίου 2019 – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

3 Σχόλια

  1. Έχουμε δυνατούς πολιτικούς στο νομο, εγώ δεν φοβάμαι, θα πατήσουν πόδι, ο περουκινης, η σονια, η Ελένη, ο Γιάννης, ο καντινιερης, ο φούρναρης, η σωτηρία, ονόματα δυνατά, θα σηκώσουν ψηλά τι πόλη μας!!!!!!!

  2. Συνεχιστε να ψηφίζετε κουλή χρυσό, και όλα θα πηγαίνουν πρίμα, μήπως γίνετε δήμος Ναυπλίου σε λίγο με έδρα το Ναύπλιο…….

  3. Κλείστε όλες τις υπηρεσίες κυβερνώντες πάλι εσάς θα ψηφίσουν μην ανησυχείτε, και στις επόμενες εκλογές γη δεξιά στο Άργος θα ξεπεράσει το 45%, να το θυμάστε, ότι κ να συμβει στο Άργος η νουδουλα πρώτο κόμμα θα είναι, έτσι τους γαλουχησατε να είναι τα γιουσουφάκια σας, υποτακτικοι μπροστά στους κιουταχηδες της πολιτικής, άλλωστε 200 χρόνια απαλευθερωσης από το τουρκικό ζυγό είναι λίγα, το bna δεν διασπάται, ψωμί κ ελιά κ κωτσο βασιλιά έλεγαν στο Άργος μέχρι το 1970,ειδατε καμία δυναμική αντίδραση,;; ποτέ δεν θα δειτε, θα σας διοικούν αγράμματοι και ανιστόρητοι πολιτικοί και εσείς θα τους ψηφίζετε, κρίμα την ιστορία χιλιετιων αυτής της πόλης, μήπως ήρθε η ώρα της ανατροπής από νέους επιστήμονες της πόλης κ να στείλουν σπίτι τους τους πατρικοιους και πληβειους…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button