home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Μυθική Πελοπόννησος χωρίς Ναύπλιο και Τολό

«Ανάπλι Εμπρός!»: Καταγγέλλει πλήρη αδιαφορία για την τουριστική προβολή του Ναυπλίου και των περίχωρων από Δήμο και Περιφέρεια.

Μηδενική είναι η προβολή και η διαφήμιση για την Αργολίδα και συγκεκριμένα για το Δήμο Ναυπλιέων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η τοπική παράταξη του Ναυπλίου «Ανάπλι Εμπρός!». Αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να λείπουν από την καμπάνια της Περιφέρειας όχι μόνο πολύ σημαντικά μέρη του Ναυπλίου αλλά και μέρη με τη δική τους ιστορία και μοναδική ομορφιά, όπως οι παραλίες του Τολού, του Δρεπάνου, της Κάντιας και των Ιρίων.

Το «Ανάπλι Εμπρός» καλεί τους υπεύθυνους για την ανάδειξη όλων των μνημείων αλλά και εκδηλώσεων, ώστε να υπάρξει ουσιαστική στήριξη στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη του τόπου.

Η ανακοίνωση του «Ανάπλι Εμπρός!» αναφέρει τα εξής:

«Εεεε εσείς άνθρωποι του τουρισμού στην πόλη μας……..

Εεεεε εσείς εκεί στο Τολό και όχι μόνον…………

Δεν είναι μόνον το βίντεο προβολής της Πελοποννήσου που άρχισε να παίζει μετά τα μέσα Αυγούστουκαι το οποίο προκάλεσε τόσες αντιδράσεις

Έχετε πάρει έστω και λίγο χαμπάρι το πως προβάλλεται ή μάλλον δεν προβάλλεται τουριστικά ο πανέμορφος Δήμος μας στο τουριστικό site της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που εσείς πληρώνετε με το κόπο σας σας ως φορολογούμενοι;

Εεεε εσείς στον Δήμο Ναυπλιέων με τις τουριστικές επιτροπές και τις μεγαλοστομίες σας για άλλα θέματα. Κοιμάστε; Θα αντιδράσετε; ΄Η όλα καλά τα βλέπετε;

Ο τουριστικός ιστότοπος της Περιφέρειας με τον βαρύγδουπο τίτλο “Μυθική Πελοπόννησος”, άλλαξε και πάλι περιεχόμενο. Πάλι πληρώσαμε. Για δεύτερη φορά.

Πως προβάλλεται όμως η Αργολίδα; Πως προβάλλεται ο Δήμος μας;

Το site έχει ένα ψαχτήρι για να ανακαλύψει κάποιος αξιοθέατα, ομορφιές, εκδηλώσεις, θέματα του ενδιαφέροντός του.

Για παράδειγμα ψάχνεις παραλίες στην Αργολίδα. Πουθενά η παραλία του Τολού. Ξυπνήστε Τολιανοί!!!! Λησμόνησαν την αμμώδη παραλία σας ωρε και δεν τους κυνηγάτε; Πουθενά η Καραθώνα. Πουθενά η Πλάκα Δρεπάνου και Ασίνης. Πουθενά η Κάντια, τα Ιρια. Δεν πάμε καθόλου καλά. Σιωπούν εκκωφαντικά οι υπεύθυνοι του τουρισμού του Δήμου.

Υπάρχει στον ιστότοπο μια ενότητα για τις πολιτιστικές δραστηριότητες της Πελοποννήσου . Εκεί θα βρει ο επισκέπτης που θέλει να συνδυάσει τουρισμό με πολιτισμό, πολιτιστικά γεγονότα στην Καλαμάτα, την Τρίπολη, το Πορτοχέλι, την Επίδαυρο, την Μεγαλόπολη, την Ζήρεια, το Λουτράκι, την Δημητσάνα. Αλλά το Ναύπλιο εξαφανισμένο. Το φεστιβάλ κλασσικής μουσικής πουθενά. Μα δεν ντρεπόμαστε;

Εχουν ξεχάσει να συμπεριλάβουν στους αρχαιολογικούς χώρους τον εκπληκτικό της Αρχαίας Ασίνης (είναι μόνον στην ενότητα Πολιτισμός). Έχουν ξεχάσει και την Αρχαία Λέρνα.

Υπάρχει μια ενότητα στον ιστότοπο για τον “θρησκευτικό τουρισμό”. Είναι ένας θεματικός τουρισμός που μπορεί να προσελκύσει πολλούς. Τα λησμόνησαν τα περισσότερα περίφημα θρησκευτικά μας μνημεία Πουθενά στην ενότητα αυτή η Αγία Μονή, ο Αγιος Γεώργιος, ο Άγιος Λουκάς, η Ευαγγελίστρια, η παλαιά Μονή Ταλαντίου τα εκκλησάκια του Προφήτη Ηλία και τοοοοσα άλλα. Υπάρχει στο site και ειδική ενότητα “Μοναστήρια”. Πουθενά η Αγία Μονή, πουθενά η Μονή Καρακαλά.

Ενώ αναφέρονται και προβάλλονται ιδιωτικά μουσεία σε άλλες περιοχές, αδιαφόρησαν πλήρως για το Μουσείο Ποτοποιίας Καρώνη και για το Μουσείο Κομπολογιού, που τόσο κόσμο προσελκύουν ετησίως.

Υπάρχει ενότητα για τις περιοχές Natura στην Πελοπόννησο. Για το Ναύπλιο καμία αναφορά για την Ακροναυπλία και για το Παλαμήδι που είναι ενταγμένες στις περιοχές Natura. Ποιος ενδιαφέρεται από τον Δήμο να τους το επισημάνει και να τους τρίξει τα δόντια;

Έχει ο ιστότοπος ενότητα “Περιπέτεια”, Για το Ναύπλιο μηδέν. Δεν προσφέρουμε, κατά το site της Περιφέρειας κάποια περιπέτεια στο Ναύπλιο. Δεν έχουμε τις ποδηλατικές διαδρομές, τις αναρριχήσεις, τα μονοπάτια μας.

Άλλη ενότητα “Φύση και δραστηριότητες” Ναύπλιο μηδέν.

Άλλη ενότητα “Φυσικά αξιοθέατα” Ναύπλιο μηδέν. Δεν διαθέτουμε φυσικά αξιοθέατα, κατά το site της Περιφέρειας. Και οι αρμόδιοι εδώ αδρανούν για να διορθώσουν τις χονδροειδείς ελλείψεις.

Ολα αυτά μπορείτε από μόνοι σας να τα διαπιστώσετε σε αυτό το link: https://mythicalpeloponnese.gr/

Θα ανακαλύψετε σίγουρα και άλλες μείζονες ελλείψεις.

Επιτροπή τουρισμού Ναυπλίου. Επί μήνες κουβέντιαζαν για την τουριστική προώθηση του Ναυπλίου, του Τολού, του Δρεπάνου, της Ασίνης, των Ιρίων και όχι μόνον, αλλά και των θαυμαστών που υπάρχουν στον κάμπο και στις ορεινές και ημιοερεινές περιοχές μας.

Αδιαφορούν. Καμία προώθηση και η θερινή περίοδος τελειώνει Αλλά δεν αδιαφορούν μόνον για την δικιά μας τουριστική προώθηση. Αδιαφορούν να επισημάνουν και τις γιγαντιαίες ελλείψεις για την περιοχή μας στον Ιστότοπο της Περιφέρειας.

Βλάπτουν το πορτοφόλι σας. Το μέλλον μας. Τις θέσεις εργασίας στον τουριστικό τομέα και τους μισθούς των εργαζομένων.

Και η υπόλοιπη αντιπολίτευση παντελώς απούσα».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button