home design 800x400
home design 1170Χ320

Μαλτέζος: Δρομολογούνται παρεμβάσεις σε υδατορέματα στη Γκάτζια μετά τη φωτιά του Ιουλίου

Τι διαπίστωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κατά την αυτοψία στην κοινότητα του Δήμου Επιδαύρου μαζί με το δήμαρχο και την πρόεδρο του χωριού. Πότε παραδίδονται τα πορίσματα των επιτροπών για τις αποζημιώσεις.

Την περιοχή της Γκάτζιας στο Δήμο Επιδαύρου επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου ο Γιάννης Μαλτέζος με μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας μαζί με τον Δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη και την πρόεδρο του χωριού Χριστινα Κωστουρου, παρουσία πολλών κατοίκων του χωριού

Ο λόγος της επίσκεψης ήταν να διαπιστωθεί εάν μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές του Ιουλίου χρειάζονται παρεμβάσεις σε υδατορέματα της περιοχής. Πράγματι διαπιστώθηκε η ανάγκη κάποιων μικρών παρεμβάσεων οι οποίες και δρομολογήθηκαν.

Παράλληλα μέχρι αύριο θα έχουν παραδοθεί στον Περιφερειάρχη τα οριστικά πορίσματα των τριών Επιτροπών που έχουν συσταθεί για την εκτίμηση των ζημιών σε:

  • υποδομές
  • επιχειρήσεις
  • ζωικό και φυτικό κεφάλαιο (και ανάγκες σε ζωοτροφές)
Φώτο: Π.Ε. Αργολίδας

Τα πορίσματα αυτά θα παραδοθούν από τον Περιφερειάρχη στην Κυβέρνηση προκειμένου να ληφθούν υπόψη για την αποζημίωση και των πληγέντων της Αργολίδας μαζί με τους τρεις Νομούς της Πελοποννήσου που κυρίως επλήγησαν.

Αντίστοιχη συνεννόηση για τυχόν ανάγκες επεμβάσεων σε υδατορέματα θα γίνει και με τον Δήμο Ναυπλιέων για την περιοχή του Αραχναίου.

«Συνεχίζουμε δυναμικά με σκοπό να ξεπεράσουμε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και παρεμβαίνουμε προκειμένου οι πληγείσες περιοχές να αποκατασταθούν», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis