home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Βλέπει κίνδυνο ο Σαρηγιάννης στην Αργολίδα και ζητά να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι

Πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχές ανησυχίας η Πελοπόννησος, σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ – Αναλυτικά στοιχεία για κάθε νομό – Σε ποιους τουριστικούς προορισμούς απαιτείται εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης κρούει των κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τους τουριστικούς προορισμούς και υπεραμύνεται των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε κάποιους από αυτούς, όπως το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Επίσης αναφέρεται σε εκείνους τους προορισμούς που χρειάζονται σημαντική προσοχή με εντατικοποίηση των ελέγχων, μεταξύ των οποίων και η Αργολίδα, στην οποία ο καθηγητής βλέπει ορατό κίνδυνο, ιδιαίτερα στα τουριστικά σημεία, λόγω της εγγύτητας με την Αθήνα.

Όσον αφορά επιμέρους περιοχές του Μοριά, αρκετές πλέον βρίσκονται πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχές ανησυχίας, όπως η Αχαΐα, η Λακωνία, η Αργολίδα, η Αρκαδία, η Κορινθία, η Μεσσηνία, η Ηλεία, δηλαδή όλη η Πελοπόννησος.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων στην Πελοπόννησο

Στην Αχαΐα, παρουσιάζεται μικρότερος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με την Παρασκευή με 125 κρούσματα, και πλέον έχει διαμορφωθεί έντονα ανοδική τροχιά, η οποία όμως δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στην Αχαΐα

Στην Αρκαδία  εντοπίσθηκαν 20 κρούσματα και η ανοδική πορεία αρχίζει να κάμπτεται.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στην Αρκαδία

Στη Λακωνία  εντοπίστηκαν 22 κρούσματα και συνολικά είχε διαμορφωθεί έντονα ανοδική τάση η οποία επίσης δείχνει πλέον να επιβραδύνεται.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στη Λακωνία

Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με την Παρασκευή παρουσιάστηκε στην Αργολίδα όπου εντοπίστηκαν 31 κρούσματα στην οποία η ανοδική τάση που είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες και που συνεχίζεται, έχει συντελέσει στο να περάσει το όριο του χαρακτηρισμού ως περιοχή ανησυχίας.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στην Αργολίδα

Όσον αφορά άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, μειωμένος αριθμός κρουσμάτων σε σχέση με την Παρασκευή εμφανίζεται στη Μεσσηνία όπου εντοπίστηκαν 100 κρούσματα, στην οποία η ανοδική τάση η οποία την έχει φέρει πολύ πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχή ανησυχίας, συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στη Μεσσηνία

Στην Ηλεία εντοπίστηκαν 80 κρούσματα, και είναι επίσης από τις περιοχές όπου παρατηρείται αναζωπύρωση με έντονη άνοδο, και πέρασε ξανά πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως περιοχή ανησυχίας.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στην Ηλεία

Στην Κορινθία εντοπίστηκαν 33 κρούσματα (Σχήμα 19), και η έντονα ανοδική πορεία πέρασε ξανά σε αποκλιμάκωση.

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στην Κορινθία

Οι τουριστικοί προορισμοί

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η αυξητική πορεία σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Χαλκιδική, η Λέσβος, αλλά και σε περιοχές πιο κοντά στην Αθήνα όπως η Εύβοια, η Κορινθία και η Αργολίδα.

Στην Πελοπόννησο ανησυχητικά αυξητική τάση παρουσιάζουν η Λακωνία και η Μεσσηνία, και πλέον η Αχαΐα και η Ηλεία ενώ στην ηπειρωτική και Βόρειο Ελλάδα, η Καβάλα, η Πιερία, το Κιλκίς, η Φλώρινα, οι Σέρρες, η Καστοριά και ο Έβρος. Στην Κρήτη παραμένει σε υψηλά επίπεδα διασποράς το Ηράκλειο, όπως επίσης και τα Χανιά και το Λασίθι (αν και οι τρεις περιοχές περάσαν σε αποκλιμάκωση) αλλά και το Ρέθυμνο, στο οποίο συνεχίζει η ήπια αυξητική πορεία.

Σε αυτές τις περιοχές (και ιδιαίτερα στην Κρήτη) συνίσταται κινητοποίηση κλιμακίων του ΕΟΔΥ για αυξημένους ελέγχους με rapid test και καλή ιχνηλάτηση επαφών των θετικών περιπτώσεων. Επίσης προσοχή χρειάζεται στη Θεσσαλονίκη, η οποία παρουσιάζει διαφορετική συμπεριφορά από την Αθήνα.

Με πληροφορίες από enikos.gr

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Απορρημένος

    ποιος Σαρηγιάννης ρε παιδιά ??????? ο πρόεδρος του χωριού της Κίου ????? η ο άλλος ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής ?????????????

  2. Ναύπλιος

    Δυστυχώς,παρά τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία,τουλάχιστον στο Ναύπλιο δεν υπάρχει έλεγχος.Τουναντίον ο συνωστισμός καλά κρατεί….Αρκεί να κάνει κάποιος μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο το βράδι.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis