home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Έσπασε όλα τα ρεκόρ το νοσοκομείο στην Καλαμάτα – Ένας ακόμα θάνατος

Η κλινική Covid-19 της Καλαμάτας έφτασε τους 64 ασθενείς, τους περισσότερους από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της.

Τις χειρότερες μέρες από την έναρξη της πανδημίας, ζει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Μεσσηνία, καθώς λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων, ασκείται ασφυκτική πίεση στο νοσοκομείο της Καλαμάτας το οποίο δέχεται συνεχείς εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα σήμερα Κυριακή 22 Αυγούστου έσπασε κάθε ρεκόρ στους νοσηλευόμενους.

Η κλινική Covid-19 στην Καλαμάτα έφτασε τους 64 ασθενείς, τους περισσότερους από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας της.

Χαρακτηριστικό της οριακής κατάστασης που επικρατεί το ότι έγιναν 14 εισαγωγές και δόθηκαν μόλις 2 εξιτήρια.

Μάλιστα καταγράφηκε ένας ακόμα θάνατος.

Να σημειωθεί πως σήμερα στη Μεσσηνία καταγράφηκαν 84 νέα κρούσματα, υπερδιπλάσια απ’ όλους τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας μαζί. Τις προηγούνενες μέρες τα νούμερα ήταν τριψήφια, σκορπώντας μεγάλη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι μετά την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά.

Έκτακτη σύσκεψη

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, το απόγευμα στο νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά τη ραγδαία αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με Covid.

Αργά το βράδυ της Κυριακής η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ειρήνη Αλειφέρη – Καραθανάση, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με δεδομένη την ραγδαία αύξηση των περιστατικών Covid-19 που προσέρχονται στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας είτε για Νοσηλεία είτε για εκτίμηση της κατάστασής τους, πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, ο Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Αποστολόπουλος Κων/νος, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Σκρεπέτης Κων/νος, η Πρόεδρος της Επιτροπής λοιμώξεων κ. Κουτσουμπού Σταυρούλα, ο Τομεάρχης Παθολογικού Τομέα κ. Αδαμόπουλος Ιωάννης, ο Τομεάρχης του Χειρουργικού Τομέα κ. Γιαννόπουλος Παν/της, η Δ/ντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Γκούζου Μαρία, στην οποία αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Αναστέλλονται οι τακτικές άδειες όλου του προσωπικού της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας από 24/08/20201.

2) Αναστέλλονται από 23/08/2021 όλα τα Τακτικά Χειρουργεία και πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και τα επείγοντα.

3) Για την αντιμετώπιση της επείγουσας ανάγκης νοσηλείας Covid ασθενών, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του Νοσοκομείου, διατίθενται από την Δευτέρα 23/08/2021 όλες οι κλίνες νοσηλείας των πρώην Παθολογικών Κλινικών στο 2ο όροφο.

4) Με νεώτερη απόφασή μας τη Δευτέρα 23/08/2021 θα οριστεί επιπλέον Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό για την υποστήριξη των νοσηλευόμενων ασθενών Covid.

5) Για την διαχείριση υπόπτων και θετικών περιστατικών διατίθενται από 24/08/2021 τμήμα των Τακτικών Ιατρείων, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του Νοσοκομείου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis