home design 800x400
home design 1170Χ320

Λάλουκας: Φωτιά – καμπανάκι για αύριο

Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε επιχείρηση με ζωοτροφές – Πολύ μεγάλος ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αργολίδα το Σάββατο 21 Αυγούστου.

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Λάλουκας: Φωτιά – καμπανάκι για αύριο
Φωτιά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά σε επιχείρηση με ζωοτροφές, στο δρόμο από Λάλουκα για Αγία Τριάδα, το απόγευμα της Παρασκευής 20 Αυγούστου. Η μικρής έκτασης φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, αλλά όπως και να χει είναι ένα καμπανάκι για αύριο.

Κάηκε μικρή γεωργική έκταση στο Λάλουκα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, με τη φωτιά να μην προλαβαίνει να πάρει περαιτέρω διαστάσεις.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αργολίδα το Σάββατο

Πολύ υψηλός προβλέπεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Σάββατο 21 Αυγούστου στην Αργολίδα και στο μεγαλύτερο τμήμα της Κορινθίας όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) σε περιοχές της Αρκαδίας και της Λακωνίας.

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι δήμοι των πιο πάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Αυτό που μπορεί να σώσει την κατάσταση αν εκδηλωθεί κάποια πυρκαγιά είναι ο καιρός, καθώς για αύριο έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο θα χτυπήσουν -αν χτυπήσουν- από τις μεσημεριανές ώρες μέχρι και τις βραδινές.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis