home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Έμφραγμα στην Καλαμάτα: Αυξάνει συνεχώς κλίνες για να χωρέσει ασθενείς με κορωνοϊό

Μεγάλη ανησυχία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον καταιγιστικό ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων. Πόσους έφθασαν οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές Covid και πότε θα είναι το μεγάλο crash test.

Ψηλά παραμένουν τα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου καταγράφηκαν 246 μολύνσεις με κορωνοϊό, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 17.255.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 40, στην Π.Ε. Αρκαδίας 12, στην Π.Ε. Κορινθίας 43, στην Π.Ε. Λακωνίας 27 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 124.

Έμφραγμα στην Καλαμάτα

Μέχρι και σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 127 άτομα (τα 3 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 8 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 9, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 16, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 24 (τα 3 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 19 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 51, καθώς προστέθηκαν και άλλες κλίνες για να χωρέσουν όλοι αυτοί οι ασθενείς με κορωνοϊό που χρήζουν νοσηλείας.

Με την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί και τότε θα είναι πραγματικό crash test για τις κλινικές Covid της Περιφέρειας, που ήδη πιέζονται αρκετά.

Αν σε αυτό προστεθεί το σοκ που θα δεχτούν τα νοσοκομεία από την αναστολή εργασίας των υγειονομικών που παραμένουν ανεμβολίαστοι και που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πως και με ποιον τρόπο θα αναπληρωθούν και αν οι αντικαταστάτες τους θα διαθέτουν αρκετή εμπειρία ώστε να προσαρμοστούν άμεσα στα καθήκοντά τους, τότε μπορεί να αναλογιστεί κάποιος πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

96% των υγειονομικών στην Αρκαδία έχει εμβολιαστεί

Την κοινή τους ανησυχία για τον καταιγιστικό ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλης Ψυχογιός, ο οποίος επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη σήμερα Παρασκευή 20 Αυγούστου, στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Ι.Σ. Αρκαδίας για την κατάσταση που διαμορφώνεται, επισήμανε ότι ήδη των 96% των υγειονομικών στην Αρκαδία έχει εμβολιαστεί και συζήτησαν για τη δυνατότητα ανάληψης από κοινού ενεργειών στην κατεύθυνση της προώθησης του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό, τόσο της Αρκαδίας, όσο και των υπόλοιπων 4 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Κοινή ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Β. Ψυχογιός (Φώτο: Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis