home design 800x400
home design 1170Χ320

Πέθανε ο Ηλίας Δημόπουλος – Θρήνος στο Ναύπλιο για έναν σπουδαίο μουσικό

Έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή στις παραμονές του γάμου του ο καθηγητής μουσικής και σολίστας με τις αμέτρητες διακρίσεις. Πότε θα γίνει η κηδεία του.

Έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή ο Ηλίας Δημόπουλος σκορπίζοντας τη θλίψη σε συγγενείς, συναδέλφους και φίλους στο Ναύπλιο όπου ζούσε και όχι μόνο. Εξαιρετικός μουσικός, τρομπετίστας και πιανίστας με αμέτρητες διακρίσεις.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου την Πέμπτη 19 Αυγούστου στις 6:30 το απόγευμα.

Το αντίο του Κωνσταντίνου Ρούτουλα

Ο Πρόεδρος και χοράρχης Κωνσταντίνος Ρούτουλας καθώς και τα μέλη της Χορωδίας «Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι» εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στο μέλος της Χορωδίας κυρία Γιούλα Δημοπούλου και στον σύζυγο της, για τον αδόκητο χαμό του ιού τους Ηλία Δημόπουλου.

Όπως σημειώνεται στο συλλυπητήριο: «Ο Ηλίας Δημόπουλος ηταν εξαίρετος νέος, φέρελπις, άριστος μουσικός, πολλά υποσχόμενος στην κοινωνίας μας και στις παραμονές του γάμου του, δυστυχώς έφυγε απρόσμενα από κοντά μας, βυθίζοντας στην θλίψη όλους τους οικείους, φίλους, συγγενείς.

Ευχόμαστε από καρδιάς ο θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να σταλάξει βάλσαμο παρηγοριάς στις ψυχές των γονέων του.

Καλό παράδεισο φίλε Ηλία».

Ψήφισμα από την ΕΛΜΕ Αργολίδας

Συλλυπητήριο ψήφισμα εξέδωσε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αργολίδας για το θάνατο του 37χρονου καθηγητή μουσικής Ηλία Δημόπουλου. Όπως αναφέρει:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατο του νέου συναδέλφου Ηλία Δημόπουλου.

Ο Ηλίας Δημόπουλος εργάστηκε στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας και υπήρξε εκτός από ταλαντούχος μουσικός, ικανός παιδαγωγός, αγαπητός και σεμνός συνάδελφος. Το θλιβερό άγγελμα του ξαφνικού και αναπάντεχου θανάτου του συντάραξε ολόκληρη την εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στους οικείους του και τους εύχεται δύναμη και κουράγιο.

Χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό θα διατεθεί στη μνήμη του».

Ποιος ήταν ο Ηλίας Δημόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και ζούσε στο Ναύπλιο. Έλαβε τα πρώτα μαθήματα μουσικής και τρομπέτας στη δημοτική φιλαρμονική Ναυπλίου. Πήρε το δίπλωμά τρομπέτας του από το Ωδείο Αθηνών με άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο με καθηγητές τους Κ. Νικόλαο Ξανθούλη, Κ. Σωκράτη Άνθη και Κ. Παναγιώτη Καίσαρη. Σπούδασε Μπαρόκ και σύγχρονη τρομπέτα στην Ακαδημία Ferenc Liszt στην Βουδαπέστη όπου έλαβε Master με τιμητική διάκριση.

Σπούδασε πιάνο στο ωδείο Ωρφείο Αθηνών και Ωδείο Αθηνών από όπου έλαβε το πτυχίο πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Είχε λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και Master class με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καθηγητές όπως τους: Κωνσταντίνο Νόνη, Νίκο Ξανθούλη, Σωκράτη Άνθη, Παναγιώτη Καίσαρη, Ιωάννη Καραμπέτσο, Bo Nilson, Timothei Dokshizer, Fritz Dammrow, Otto Shauter, Fred Mills αλλά και στην μουσική ακαδημία της Κέρκυρας. Είχε συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα Ωδείου Αθηνών και Συμφωνική Ορχήστρα Νέου Ψυχικού.

Είχε εργαστεί ως πρώτη τρομπέτα στο θέατρο Ακροπόλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επί τρείς συνεχείς χρονιές όπως και στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεσογείου το 2010. Είχε επίσης εργασθεί ως έκτακτος μουσικός με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών καθώς και με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. Ακόμα είχε συμπράξει ως σολίστ με την Πειραματική Ορχήστρα και Όπερα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Είχε αποσπάσει για τρεις συνεχείς χρονιές το πρώτο βραβείο στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς χάλκινων πνευστών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας. Σημαντική συνεργασία ως σολίστ με την Ορχήστρα Εγχόρδων Πατρών με το περίφημο έργο, Β-minor mass του Johann Sebastian Bach, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όπως και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Από το 2010 εργαζόταν ως καθηγητής στο μουσικό Σχολείο Αργολίδος και Αρχιμουσικός στην Φιλαρμονική ορχήστρα πνευστών Άργους.

Ο Ηλίας Δημόπουλος

To παρακάτω βίντεο είναι από το ρεσιτάλ που είχε δώσει το 2008 στην αίθουσα στου Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. εφυγε αναπαντεχα …απο ΤΙ ;;;; ολη η αργολιδα ρωταει..

    1. Alma Konisbayeva

      Συλλυπητήρια! Πολύ κρίμα!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis