home design 800x400
home design 1170Χ320

Μπάνιο με μπουρκίνι στην Επίδαυρο – Ξετρελάθηκαν με τη θάλασσα οι μουσουλμάνες (Εικόνες)

Μία ασυνήθιστη εικόνα για τους ντόπιους που δεν εμπόδισε τις γυναίκες να χαρούν το μπάνιο τους.

Ο κόσμος είναι φοβισμένος απέναντι στο διαφορετικό. Και οι πολιτικοί σπεύδουν δυστυχώς να καλλιεργήσουν το κλίμα και να εκμεταλλευτούν τον φόβο. Μάλιστα δεν λείπουν και οι απαγορεύσεις όπως είχε συμβεί πριν από λίγα χρόνια στη Γαλλία. Στην Ελλάδα πάντως οι Μουσουλμάνες είναι ελεύθερες να κάνουν το μπάνιο τους με μπουρκίνι, το περίφημο ισλαμικό μαγιό, αν και δεν είναι κάτι που το βλέπουμε και τόσο συχνά.

Μία τέτοια περίπτωση εκτυλίχθηκε χθες σε παραλία στη Νέα Επίδαυρο, όπου μουσουλμάνες απόλαυσαν το μπάνιο τους με μπουρκίνι, από τις ελάχιστες φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Αργολίδα.

Οι νεαρές γυναίκες ήταν οι μόνες που βούτηξαν στη θάλασσα με τους άνδρες τους να μένουν έξω από αυτή παρακολουθώντας.

Άγνωστο αν επρόκειτο για μετανάστριες ή τουρίστριες, το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι το καταευχαριστήθηκαν. Οι μουσουλμάνες ξετρελάθηκαν από τη θάλασσα, δεν χόρταιναν το νερό, ήταν όλο γέλια και χαρές, που μαρτυρά πως ίσως αυτό να ήταν το πρώτο τους μπάνιο. Οι μητέρες έφεραν μαντήλα στο κεφάλι, ενώ τα μικρότερα κορίτσια ήταν πιο ελαφρά ενδεδυμένα.

Φώτο: anagnostis

Μαντήλα και μπούρκα

Να σημειωθεί πως στη Μέση Ανατολή τη μαντήλα και τη μπούρκα ο νόμος τις υπαγορεύει. Ο θρησκευτικός νόμος, αυτός που επιχειρεί να ενώσει και να φανατίσει τους μουσουλμάνους εναντίον των «άθεων» Δυτικών, ως υπεύθυνων για όλα τα δεινά τους.

Δεν είναι απαραίτητα επιλογή των μουσουλμάνων γυναικών να φοράνε μαντήλα, όπου υπάρχει πιθανότητα να τις δει μάτι άλλου μουσουλμάνου. Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως να είναι. Σε πολλές όμως σίγουρα είναι προϋπόθεση για να μην εξοβελιστούν από την οικογένεια και τον κοινωνικό περίγυρο. Επίσης γι’ αυτές είναι και θέμα προσωπικής ασφάλειας.

Φώτο: anagnostis

Το μαγιό – μπούρκα

Οσο για το μπουρκίνι, αυτό επιτρέπει στις μουσουλμάνες να κολυμπήσουν στη θάλασσα ή να βουτήξουν στην πισίνα, χωρίς να πνιγούν μέσα στους μανδύες. Δεν καλύπτει το πρόσωπο, όπως η μπούρκα και δεν αποκαλύπτει την κοιλιά και τα άκρα όπως το μπικίνι. Δεν σχεδιάστηκε καν από μουσουλμάνα, το επινόησε το 2003 η Αυστραλο-λιβανέζα Aheda Zanetti. Παρόλα αυτά οι μουσουλμάνες το αγκάλιασαν, δεν το θεώρησαν «δάκτυλο των άθεων». Το φορούν επειδή τους επιτρέπει να μην αποκλείονται κοινωνικά όταν τα παιδιά τους ή τα αδέρφια τους πηγαίνουν για μπάνιο.

Σε κάθε περίπτωση, οι μουσουλμάνες καταπιέζονται. Ορισμένες ίσως συνηθίζουν να ζουν με αυτή την καταπίεση, άλλες όχι. Κάποιες άλλες ίσως δεν το βλέπουν ως καταπίεση. Δεν λείπουν και αυτές που όταν βρεθούν σε Δυτική χώρα, πετάνε τις μαντήλες και φοράνε σορτς και τιραντάκια.

Φώτο: anagnostis

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis