home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μόνο ζωοτροφές για Ανατολική Μάνη, Γορτυνία και Μεσσηνία

Αποτιμούν τις ζημιές από τις πυρκαγιές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρεία τηλεδιάσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Η πρώτη καταγραφή των αποτιμήσεων των ζημιών από τις πυρκαγιές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε Λακωνία, Αρκαδία, Μεσσηνία -αλλά και των προηγηθεισών σε Αργολίδα και Κορινθία- θα γίνει σε ευρεία τηλεδιάσκεψη που συγκαλεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στις 11 το πρωί της Τετάρτης 18 Αυγούστου.

Τα συμπεράσματα από την σύσκεψη, με τη συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών, θα μεταφερθούν άμεσα στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, σε επικοινωνία που θα έχει στη συνέχεια ο περιφερειάρχης μαζί του.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε σήμερα Τρίτη 17 Αυγούστου επικοινωνία με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, αρμόδιο για την φορολογική πολιτική και την δημόσια περιουσία.

Αντικείμενο της συζήτησης του περιφερειάρχη με τον υφυπουργό ήταν η ανάγκη να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία όσον αφορά το θέμα των καθαρισμών στα ρέματα και ποτάμια, έτσι ώστε η Περιφέρεια να μπορέσει να παρέμβει άμεσα για την αποτροπή επικίνδυνων φαινομένων που ενδέχεται να προκύψουν από τις κακοκαιρίες τον ερχόμενο χειμώνα.

Ανάγκη μόνο για ζωοτροφές στις πυρόπληκτες περιοχές

Οι ανάγκες των πυρόπληκτων κατοίκων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσον αφορά τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό και ρουχισμό, έχουν καλυφθεί απόλυτα και ως εκ τούτου θα πρέπει να σταματήσουν οι αποστολές των σχετικών ειδών, καθώς πλέον δεν θα παραλαμβάνονται.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι η ανάγκη που εξακολουθεί να ισχύει αφορά αποκλειστικά σε ζωοτροφές, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να αποστέλλονται σε χρονικά διαστήματα που θα προσδιορίζονται μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές ΔΑΟΚ (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) των πυρόπληκτων περιοχών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis