home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΕλλάδα

Φωτιά στα Βίλια: Δραματική η κατάσταση-Εκκενώθηκαν 5 οικισμοί

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη

Πυκνό παρθένο δάσος στην περιοχή του όρους Πατέρα καίει η μεγάλη φωτιά που άναψε χθες στα Βίλια Αττικής. Η κατάσταση παραμένει δραματική καθώς τη νύχτα εκκενώθηκαν ακόμα πέντε οικισμοί (Θέα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα και Αγία Σωτήρα) και το γηροκομείο “Παναγιά Φανερωμένη”, ενώ οι φλόγες που εκτείνονται σε μεγάλο μέτωπο πλησίασαν πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα, ειδικά στα Βίλια, και συγκεκριμένα 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200. Σε ό,τι αφορά τις επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 330 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων οκτώ (8) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 115 οχημάτων, του ΜΕΤΠΕ (Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων), καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε το Σχέδιο Δευκαλίων και ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει ως συνδρομή 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, πολλοί εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Σημειώνεται ότι κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και της Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, όπως ανέφερε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην χθεσινοβραδυνή ενημέρωση, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών στην Λαυρεωτική και στα Βίλια.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button