home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Παγκόσμια ανησυχία: Νέος ιός η μετάλλαξη Δέλτα

O ερευνητής Ιατρός στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης τονίζει ότι θα σταματήσει μόνο με lockdown

Ρίγη ανησυχίας σκόρπισε παγκοσμίως ο Έλληνας ερευνητής γιατρός στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί έναν νέο ιό που δεν πρόκειται να σταματήσει τη μετάδοσή του παρά μόνον με lockdown.

«Η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός. Μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα. Σταματάει μόνο με lockdown, όταν υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα μέσα στην κοινότητα. Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα. Ένα lockdown 2-3 εβδομάδων θα κόψει τη μετάδοση του ιού “μαχαίρι”», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από κει και πέρα, ο καθηγητής μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε ότι «παρά τους εμβολιασμούς η κατάσταση είναι ίδια με πέρσι ή και χειρότερα», αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι ακόμα η μισή ανεμβολίαστη.

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται, είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα, κάνει σοβαρότερη ασθένεια και προσβάλλει και παιδιά», σημείωσε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «πρέπει να ανησυχούμε πολύ. Η επιδημία γιγαντώνεται. Παρατηρήθηκε απότομη αύξηση 21%.»

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Παυλάκης είπε ότι «τα παιδιά και μολύνονται και μεταδίδουν και νοσούν, χρειάζεται γενικός εμβολιασμός και πολύ περισσότερα μέτρα».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button