Home design
home design

Άρχισαν οι αναβολές για τις αποζημιώσεις

Με πρόσχημα τον μίνι ανασχηματισμό, μάξι αγωνία για τους πυρόπληκτους- Απούσα η Αργολίδα

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Άρχισαν οι αναβολές για τις αποζημιώσεις

Αναβλήθηκε, μάλλον για την ερχόμενη εβδομάδα, η προγραμματισμένη για χτες το μεσημέρι σύσκεψη στην Σπάρτη με αντικείμενο τις αποζημιώσεις προς τους πυρόπληκτους σε Λακωνία και Μεσσηνία, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και γενικών γραμματέων από συναρμόδια υπουργεία.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Περιφέρειας, «η αναβολή κατέστη αναγκαία, καθώς -στο πλαίσιο του μικρού ανασχηματισμού της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη– ο μέχρι χθες γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, που θα ελάμβανε μέρος στην εν λόγω σύσκεψη, αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό στον πρωθυπουργό, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

Ποιοί είχαν κληθεί να συμμετάσχουν

Στην σύσκεψη επρόκειτο να συζητηθούν οι τρόποι για την άμεση προώθηση των αποζημιώσεων στους πληγέντες των πυρκαγιών σε Λακωνία και Μεσσηνία, ενώ η ανάλογη σύσκεψη για τις πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας θα γίνει μόλις σταματήσει η εξελισσόμενη ακόμα μάχη με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο της Γορτυνίας.
Στην εν λόγω σύσκεψη θα μετάσχουν, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκωνας Τζινιέρης, οι δήμαρχοι Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου και Πύλου – Νέστορος Τάκης Καρβέλας, οι διευθυντές ΔΑΟΚ και Ανάπτυξης Λακωνίας και Μεσσηνίας, ο περιφερειακός συντονιστικής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Χαντζής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες».

Ξέχασαν το νερό από την σύσκεψη

Όπως γίνεται κατανοητό από την πιο πάνω τοποθέτηση της Περιφέρειας, έχουν κληθεί μόνο οι πυρόπληκτοι νομοί, λες και το περιβάλλον γνωρίζει διοικητικά σύνορα. Απών είναι και η Αργολίδα με κανέναν των αιρετών να μην επιζητεί την συμμετοχή του στην σύσκεψη. Ούτε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, ούτε οι Δήμαρχοι του Άργους και του Ναυπλίου, των οποίων οι περιοχές υδρεύονται από πηγές το νερό των οποίων προέρχεται από την Αρκαδία, έδειξαν να αντιδρούν. Είναι λογικό η Αργολίδα να μην επιζητεί αποζημιώσεις για υλικές καταστροφές και ζωικές απώλειες, όμως είναι μοναδική ευκαιρία να επαναφέρει το θέμα των φραγμάτων των χειμάρρων, αφού η ποσότητα των νερών της Λέρνης και του Κεφαλαίου αναμένεται να μειωθούν λόγω των καταστροφών των δασικών εκτάσεων κυρίως της Αρκαδίας. Και το νερό είναι βασικότερο από την οικονομίστικη αντίληψη της όποιας ανάπτυξης.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis