home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρκαδίαΛακωνίαΗλεία

Σταντ μπάι η πυροσβεστική σε Γορτυνία, Ηλεία και Ανατολική Μάνη

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές - Αμεσα αντιμετωπίζονται μικρές εστίες φωτιάς και οι όποιες αναζωπυρώσεις εκδηλώνονται, ενώ σήμερα ξέσπασε και άλλη φωτιά στη Μάνη.

Χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένουν οι φωτιές στη Γορτυνία, στην Ηλεία και στην Ανατολική Μάνη, αλλά και στις τρεις περιοχές συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, όπου αντιμετωπίζουν άμεσα μικρές εστίες φωτιάς και τις όποιες αναζωπυρώσεις εκδηλώνονται. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχει προκύψει κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται άλλο μέτωπο φωτιάς που εκδηλώθηκε σήμερα στην περιοχή Δρυάλια, επίσης στην Ανατολική Μάνη, όπου εκεί επιχειρούν 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη Γορτυνία και στην γειτονική Ηλεία και συγκεκριμένα σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, οι οποίες έχουν ενισχυθεί, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα από την Τσεχία, με 240 πυροσβέστες και 60 οχήματα από τη Γαλλία, με 244 πυροσβέστες και 56 οχήματα από τη Γερμανία και με 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από Αυστρία.

Όσον αφορά την αεροπυρόσβεση, επιχείρησαν περιοδικά δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Επίσης, συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην Ανατολική Μάνη επιχειρούν περίπου 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button