home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Άγιος Γεώργιος και Ενετικό στο άμεσο πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ

Υπογράφηκε σήμερα στην Τρίπολη η σύμβαση για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του Μητροπολιτικού Ναού Ναυπλίου, καθώς και του παρακείμενου Ενετικού Κτηρίου.

Σήμερα στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, ο Γιώργος Διδασκάλου συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Υπογράφηκε σειρά Προγραμματικών Συμβάσεων Πολιτισμικής Ανάπτυξης για έργα και μελέτες που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μεταξύ αυτών η σύμβαση για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, καθώς και του παρακείμενου Ενετικού Κτηρίου.

Με 270.000 ευρώ θα πραγματοποιηθούν τα άμεσα σωστικά μέτρα, η εκπόνηση αρχιτεκτονικής, στατικής και γεωτεχνικής μελέτης για τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και το Ενετικό, καθώς και οι αναγκαίες αρχαιολογικές και λοιπές εργασίες, στο πλαίσιο υποστήριξης και προετοιμασίας των μελλοντικών έργων αποκατάστασης και ανάδειξης των μνημείων.

«Μένοντας σταθεροί στις δεσμεύσεις μας, προχωράμε μεθοδικά και στοχευμένα παράγοντας απτά αποτελέσματα για την κοινωνία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Διδασκάλου.

Φώτο: Facebook (George Didaskalou)
Φώτο: Facebook (George Didaskalou)
Φώτο: Facebook (George Didaskalou)
Φώτο: Facebook (George Didaskalou)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis