home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιές στην Πελοπόννησο: Σε επιφυλακή για να μην φουντώσουν και πάλι Γορτυνία, Μάνη και Ηλεία

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να αποτρέψουν τον κίνδυνο εκδήλωσης αναζωπυρώσεων – Ποια είναι η κατάσταση τώρα σε Λακωνία, Αρκαδία και Ολυμπία.

Όλη τη νύχτα επιχειρούσαν και συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα πεζοπόρα τμήματα στη Γορτυνία, υπό το φόβο αναζωπυρώσεων από τις μικρές και διάσπαρτες εστίες που καίνε σε δύσβατα σημεία. Πάντως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Μαζί με τους πυροσβέστες έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις ήταν και εξακολουθούν να είναι και οι κάτοικοι της περιοχής, που βρίσκονται γύρω από τους οικισμούς.

Παράλληλα, στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να αποτρέψουν τον κίνδυνο εκδήλωσης αναζωπυρώσεων και τις θερμές ώρες της ημέρας, οπότε αυξάνεται η ένταση των ανέμων.

Στην Ηλεία μέχρι αργά χθες βράδυ δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο. Η βροχή που εκδηλώθηκε στις περιοχές Ξηρόκαμπος και Βασιλάκι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας έσβησε τις όποιες μικρές εστίες φωτιάς υπήρχαν.

Στην ανατολική Μάνη οι πυροσβέστες επιχειρούσαν καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Σχιστό στο Πέραμα ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή.

Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Παράταση απαγόρευσης σε δάση, άλση, εθνικούς δρυμούς και περιοχές Νatura

Στο μεταξύ, παρατείνεται για μία ακόμα εβδομάδα έως τις 20 Αυγούστου στις έξι το πρωί η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη την επικράτεια η μετακίνηση, διέλευση, παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση. Για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για σήμερα, Παρασκευή

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4, για την Περιφερειακή Ενότητα της Λακωνίας, όπως και στην Αττική, την Εύβοια, τα Κύθηρα, τη Σάμο, τη Χίο, τα Ψαρά και τη Λέσβο.

Οι δήμοι που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, με σχετικές αποφάσεις του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, περιοχές σε πέντε δήμους της Πελοποννήσου, οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ειδικότερα, πρόκειται για περιοχές που ανήκουν στους Δήμους, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Ανατολικής Μάνης, Οιχαλίας και ΠύλουΝέστορος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis