home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚορινθίαΑυτοδιοίκηση

Δήμος Σικυωνίων: Τροφές για τη Γορτυνία και λεφτά για την Εύβοια

Στοχευμένη στήριξη στους πυρόπληκτους.

Ο Δήμος Σικυωνίων στο πλαίσιο της «Συμμαχίας Ευθύνης και Αλληλεγγύης» της ΚΕΔΕ βρίσκεται σε άμεση συνεργασία τόσο με την Κεντρική Ένωση Δήμων όσο και με τους πυρόπληκτους Δήμους, προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και να στηρίξει στο μέτρο των δυνατοτήτων του όλους τους συμπολίτες μας, που περνούν δύσκολες ώρες λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Σικυωνίων οργανώνει:

Για το Δήμο Γορτυνίας:

Α. Μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου, τη συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας σύμφωνα με τις ανάγκες που μας γνωστοποιήθηκαν. Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται στην αίθουσα ΚΑΠΗ Κιάτου (Πολιτιστικό Κέντρο) Κλεισθένους 57, τηλ. 2742-21921 και μπορούν να είναι τα παρακάτω:

  • Γάλα εβαπορέ
  • Καφές – κακάο
  • Κονσέρβες
  • Πελτές – σάλτσες ντομάτας
  • Μακαρόνια
  • Ρύζι
  • Αλεύρι
  • Ζάχαρη
  • Όσπρια
  • Μαρμελάδες και μέλι
  • Ελαιόλαδο

Β. Μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου, την συγκέντρωση και μεταφορά ζωοτροφών για αιγοπρόβατα. Η συγκέντρωση θα γίνει στις Δημοτικές Ενότητες Στυμφαλίας και Φενεού, σε ώρες και μέρες που θα ορίσουν οι τοπικοί πρόεδροι σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους. (Πληροφορίες: 2747360111, 2747360222).

Για τους πυρόπληκτους δήμους της Εύβοιας:

Ο δήμος Σικυωνίων προτίθεται να συνδράμει οικονομικά και καλεί όποιον πολίτη το επιθυμεί να κάνει το ίδιο, με την κατάθεση χρηματικού ποσού στον Ειδικό Λογαριασμό της ΚΕΔΕ: ΙΒΑΝ GR6901100800000008001174807 (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, Δικαιούχος: ΚΕΔΕ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ).

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί με ευθύνη της ΚΕΔΕ, που κατέθεσε πρώτη το πόσο των €500.000, για την αποκατάσταση των υποδομών και τις απαιτούμενες αναδασώσεις τους πυρόπληκτους δήμους.

Ο δήμος Σικυωνίων από την πρώτη στιγμή, στοχευμένα και οργανωμένα, στέκεται στο πλευρό των πυρόπληκτων δήμων και ενισχύει με κάθε τρόπο τις δράσεις υποστήριξης των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται σκληρά.

Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσει να υποστηρίζει κάθε νέα ανάγκη που δημιουργείται, επικαιροποιώντας τη λίστα των ενεργειών του, ώστε να συμβάλλει με τον δυνατόν καλύτερο τρόπο, να ανακουφιστούν οι πυρόπληκτοι και να αποκατασταθεί η διαβίωσή τους σε κανονικά επίπεδα.

Πράξεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης οργανώνει ο Δήμος Σικυωνίων Κορινθίας προς τους δήμους Γορτυνίας και Εύβοιας, συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button