home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Κοινωνία

Tα οχήματα των Ρουμάνων που επιχειρούν στην Ελλάδα

Χαρακτηρίζονται από τις πολύ μεγάλες επιχειρησιακές τους δυνατότητες σε κάθε είδους εδάφους- Aναλυτικές πληροφορίες.

Το κομβόι της ρουμανικής πυροσβεστικής που έφθασε στην Ελλάδα για να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών έκλεψε τις εντυπώσεις. Ποια είναι όμως τα υπερσύγχρονα πυροσβεστικά που το απαρτίζουν;

Είναι αλήθεια ότι οι Ρουμάνοι έφεραν μαζί τους μερικά τα καλύτερα από τα πυροσβεστικά οχήματα που έχουν στην κατοχή τους. Ανάμεσα στα IVECO και Renault που ήρθαν στην Ελλάδα, ξεχώρισαν τα κατακόκκινα MAN με τα μεγάλα «bull-bar» στο μπροστινό τους τμήμα.

Πρόκειται για τα νεότερα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ξεκίνησαν να παραδίδονται μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχεδίου ενίσχυσης των πυροσβεστικών οχημάτων της Ρουμανίας.

Romani Fire Trucks

Συνολικά, η Ρουμανία παρέλαβε 30 υπερσύχρονα MAN TGM 18.320 4X4 πυροσβεστικά οχήματα, ειδικά διασκευασμένα για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Χαρακτηρίζονται από τις πολύ μεγάλες επιχειρησιακές τους δυνατότητες σε κάθε είδους εδάφους, ενώ μέσω του ειδικού κανονιού εκτόξευσης νερού που διαθέτουν, μπορούν να επέμβουν σε μια φωτιά χωρίς να χρειάζεται να εκτεθεί το προσωπικό τους.

Η χωρητικότητα νερού είναι 3.000 λίτρα και η πλήρωση του ντεπόζιτου μπορεί να γίνεται εύκολα από λίμνες, ποτάμια κ.λπ. χωρίς να απαιτεί κάποια πηγή με πίεση, έχοντας έτσι ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο να γεμίζει ακόμη και σε απόμακρες περιοχές.

Romania fire trucks

O κινητήρας τους είναι η κορυφαία έκδοση του 6,9 λίτρων 6κύλινδρου diesel της MAN (ανήκει στο VW Group), o οποίος αποδίδει 320 ίππους ισχύος. Συνδυάζεται με το αυτοματοποιημένο TipMatic κιβώτιο των 12 σχέσεων, το οποίο προσφέρει διάφορα προγράμματα λειτουργίας ανάλογα με τον τύπο του εδάφους ή τη μανούβρα που θέλει να κάνει ο οδηγός του.

Πηγή: Car & Motor Team

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button