home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΚοινωνία

Καιρός: Καταιγίδες στην Πελοπόννησο, προσοχή στους κεραυνούς (Χάρτες)

Υποχωρεί ο υδράργυρος, ενισχύονται οι άνεμοι - Η πρόγνωση του καιρού για το δεκαπενταύγουστο.

Σταδιακή υποχώρηση παρουσιάζει το «κύμα» πολύ υψηλών θερμοκρασιών, το οποίο συνοδεύεται από τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Πελοπόννησο, σήμερα, Πέμπτη 12 Αυγούστου.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώνονται τοπικές βροχές στην ανατολική χώρα, ενώ τοπικές καταιγίδες εκδηλώνονται στην Εύβοια, επαληθεύοντας τα προγνωστικά στοιχεία όπως εκείνα παρουσιάστηκαν σε σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τα μεσάνυχτα έως και τις 09:30 το πρωί της Πέμπτης 12/08, ο μετεωρολογικός σταθμός στην Κύμη Εύβοιας έχει καταγράψει 22 χιλιοστά βροχής.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Πέμπτης θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, ενώ χρειάζεται προσοχή στους κεραυνούς που μπορεί να προκαλέσουν εκ νέου πυρκαγιές.

Φώτο: meteo.gr
Φώτο: meteo.gr

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε:

  • περιοχές της Εύβοιας έως το μεσημέρι
  • περιοχές της ορεινής Αρκαδίας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες

Ο καιρός το δεκαπενταύγουστο

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-08-2021

Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν γενικά ασθενείς τοπικές βροχές, μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15-08-2021

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16-08-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button