home design 800x400

Κόρινθος: Living Streets αλλά με παράπονα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση της Βιώσιμης Πόλης, δεν έλειψαν όμως οι διαμαρτυρίες

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Κόρινθος: Living Streets αλλά με παράπονα

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «Living Streets and Citizens Engagement in local energy and climate projects», ξεκίνησε την Κυριακή, 1η Αυγούστου 2021, η υλοποίηση του έργου στην Ελλάδα με πρώτη στάση την πόλη της Κορίνθου. Ο Δήμος Κορινθίων, πραγματοποίησε την Τελετή Έναρξης του «Corinth Living Streets», που έχει ως σύνθημα το «Dream, Schedule and Enjoy the Experience», στην κεντρική Πλατεία «Παναγή Τσαλδάρη».

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Βασίλειος Νανόπουλος, και ο Αντιδήμαρχος Μελετών και Ανάπτυξης, κ. Ιωάννης Γκεζερλής, παρευρέθηκαν στην Τελετή Έναρξης των εκδηλώσεων μαζί με τον Πρόεδρο του Δικτύου «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», κ. Δημήτριο Καφαντάρη, και το Γενικό Διευθυντή, κ. Ιωάννη Γεώργιζα.

Ο Δήμος προέβη στην απομάκρυνση των αυτοκινήτων από την οδό Εθνικής Αντίστασης, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην προσθήκη πρασίνου και στη διοργάνωση ενός ιδιαίτερου Φεστιβάλ Σκακιού. Με τον τρόπο αυτό, έγινε ένα πρώτο βήμα, ώστε οι δρόμοι της Κορίνθου να καταστούν πιο βιώσιμοι. Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των κοινωνικών δεσμών, η Δημοτική Αρχή προσκάλεσε τους κατοίκους να συμμετάσχουν ενεργά στα δρώμενα παίζοντας μια παρτίδα σκάκι.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι τις 8 Αυγούστου, με απώτερο σκοπό την επαφή των κατοίκων με τη νέα αυτή προσέγγιση αστικού σχεδιασμού και την εξοικείωση με το ενδεχόμενο της μόνιμης πεζοδρόμησης της οδού.

Οι εκδηλώσεις του «Corinth Living Streets» θα συνεχιστούν σε δύο ακόμα κεντρικά σημεία της πόλης (21-28 Αυγούστου στο Φλοίσβο και 11-20 Σεπτεμβρίου στην Ακτή Καλάμια) με δράσεις που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εικαστικά δρώμενα, θερινό κινηματογράφο, διεξαγωγή υπαίθριων σεμιναρίων, ψηφιακό πλανητάριο και αστροπαρατήρηση, εκθέσεις, τουρνουά βόλεϊ, ποδηλασία και αγώνες δρόμου.

Δεν έλειψαν τα παράπονα

Ωστόσο, από την επιτυχημένη και πρωτότυπη ομολογουμένως δράση δεν έλειψαν τα παράπονα των ντόπιων και κυρίως των κατοίκων της Κορίνθου. Αρκετοί Κορίνθιοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τροχοφόρων σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, ισχυριζόμενοι, μάλιστα ότι όλη η κίνηση στραγγάλισε κυκλοφοριακά την πόλη και δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Διαμαρτυρίες υπήρξαν και για τη μεταφορά των ταξί από το συγκεκριμένο σημείο όπου έγινε η δράση και είναι η πιάτσα τους, σε άλλο, το οποίο δεν εξασφάλιζε καμία σκιά τους αυτοκινητιστές και μάλιστα εν μέσω του φοβερού καύσωνα που επικρατούσε εκείνες τις μέρες.

Αρκετοί κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί η δράση δεν έγινε στην πλατεία Περιβολάκια, ωστόσο αυτές οι αιτιάσεις απαντήθηκαν επαρκώς, καθώς η δράση αφορούσε κεντρικούς δρόμους και όχι κοινόχρηστους χώρους όπως είναι οι πλατείες.

Σχόλια

Exit mobile version