home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γίναμε Βόρεια Κορέα κ. Αντωνιάδου της ΕΣΗΕΑ;

Αν η πρόεδρος της Ένωσης έχει κάθε πρόθεση να πράξει τα δέοντα, τι είναι αυτό που την «φρενάρει»;

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Γίναμε Βόρεια Κορέα κ. Αντωνιάδου της ΕΣΗΕΑ;

Η χώρα καίγεται για έκτη συνεχόμενη μέρα, πολίτες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους καταγγέλλοντας την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και η κυβέρνηση στεγανοποιεί τη ροή της πληροφόρησης, προβαίνοντας σε απαγόρευση ερωτήσεων κατά τις ενημερώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος με τον ν. 4662/2020 προΐσταται του Πυροσβεστικού Σώματος.

του Άγγελου Προβολισιάνου*

Η πλειονότητα των εναέριων μέσων παραμένουν καθηλωμένα, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει σαφείς εξηγήσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος παραμένει εξαφανισμένη, ο πρωθυπουργός μετέβη για γνωριμίες και κους κους στην 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα χωρίς να αποσαφηνίζει τίποτα και η ΕΣΗΕΑ παρατηρεί στωικά αντί να απαιτήσει να γίνουν πράξη όσα απαιτεί η Δημοκρατία ή έστω να καυτηριάσει την καθεστωτική αντιμετώπιση, αφού δεκάδες ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.

Στην ανακοίνωση για τον τραμπουκισμό των συναδέλφων του OPEN (το περιεχόμενο της οποίας είναι απόρροια συσχετισμών και όχι συλλογικής βούλησης) η Ένωση αρκέστηκε να εκφράσει προβληματισμούς για την επιδεικτική αδιαφορία των αστυνομικών και όχι να ζητήσει εδώ και τώρα εξηγήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον οποίο δεν κατονόμασε καν μη και τον δυσαρεστήσει. Μέχρι σήμερα καμία ΕΔΕ δεν έχει διαταχθεί, ενώ κανένα κυβερνητικό στέλεχος και δη η Αριστοτελία Πελώνη, η οποία μέχρι πρότινος κατείχε τη δημοσιογραφική ιδιότητα, δεν έχει ψελλίσει λέξη.

Κατά τις πληροφορίες, η Ένωση προσανατολίζεται να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί αύριο, Δευτέρα, δίνοντας την εντύπωση πως προτίθενται να κάνει άλλη μια μέρα… σκόντο στην κυβέρνηση. Αν η πρόεδρος της Ένωσης έχει κάθε πρόθεση να πράξει τα δέοντα, τι είναι αυτό που την «φρενάρει»; Ακόμα κι αν η σύγκληση του Δ.Σ. σε Σώμα είναι αδύνατη με όρους φυσικής παρουσίας, είναι τόσο δύσκολη η πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης;

Κανείς δεν ζητά από την ΕΣΗΕΑ να πάρει πολιτική θέση και να αποδώσει ευθύνες. Οφείλει όμως να στηλιτεύσει το γεγονός ότι δημοσιογράφοι μετατρέπονται σε διαβιβαστές κυβερνητικών ανακοινώσεων χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματα που διατυπώνονται από οργισμένους πολίτες ανάμεσα σε στάχτες, καπνούς και καμένο βιος. Αλλιώς, να το πάρουμε απόφαση ότι το μόνο που μας χωρίζει από τη Βόρεια Κορέα είναι η απόσταση.

*  Άγγελος Προβολισιάνος, μέλος της ΕΣΗΕΑ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis