home design 800x400
home design 1170Χ320

Φωτιές στην Πελοπόννησο: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών σε Μάνη και Οιχαλία

Αναλυτικά η διαδικασία αποζημιώσεων για τους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι δύο δήμοι σε Λακωνία και Μεσσηνία.

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών σε Μάνη και Οιχαλία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, με στόχο να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων.

Ανατολική Μάνη

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ενημερώνει ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν ξεκινήσει από χθες Κυριακή 8/8 τις αυτοψίες και την καταγραφή των ζημιών στις κατοικίες που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Όσοι πολίτες έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους, παρακαλούνται να καλούν στο τηλέφωνο 2733360323.

Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν από τον Δήμο θα αποσταλούν στη συνέχεια στο αρμόδιο Υπουργείο.

Οιχαλία

Ο δήμος Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

Συγκεκριμένα:

«Οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές στις μόνιμες κατοικίες τους από την πρόσφατη πυρκαγιά παρακαλούνται να υποβάλλουν αίτημα στο Δήμο Οιχαλίας προς την αρμόδια επιτροπή καταγραφής ζημιών.

Το αρχικό αίτημα να αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο email [email protected] με όλα τα στοιχεία του αιτούντος ή στο ΚΕΠ στο Διαβολίτσι ή στο τηλέφωνο 2724360352 (Δημαρχείο Μελιγαλά, κ. Παράσχου ή κ. Μπίρταχα) προκειμένου να πραγματοποιηθούν αυτοψίες στους χώρους.

Όσον αφορά για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο έχει γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ και οι πληγέντες ανά κατηγορίας της ζημιάς που υπέστησαν θα πρέπει να επικοινωνούν απευθείας ως εξής:

  • Για καταγραφή ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο στο τηλέφωνο 2710230742 στο ΕΛΓΑ.
  • Για καταγραφή ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για τη δήλωση των ζημιών μετά από έλεγχο που θα πραγματοποιήσει ο ΕΛΓΑ.
  • Για καταγραφή ζημιών σε πάγια (στάβλοι, αρδευτικά συστήματα, ποτίστρες κλπ.) και αποθηκευμένα (ζωοτροφές κλπ) στο τηλέφωνο 2724360339 – 6979791540 ή με αίτηση email [email protected] με όλα τα στοιχεία του αιτούντος έως και 28-8-2021».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis