home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Άργος: Μία μικρή γεύση από την Ομήρου Ιλιάδα που έρχεται στο Αρχαίο Θέατρο

Η νεανική - εφηβική σκηνή του Μικρού Βορρά παρουσιάζει ολόκληρο το ιλιαδικό έπος σε 70 λεπτά, με τη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου.

Η Ιλιάδα του Ομήρου παρουσιάζεται για πρώτη φορά με μια σύγχρονη αφηγηματική οπτική από το Μικρό Βορρά και κάνει πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Άργους. Η θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης που ειδικεύεται σε θεατρικές παραγωγές για παιδιά και εφήβους έρχεται με τέσσερις ηθοποιοί και μια τετραμελή μπάντα στις 17 & 18 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00.

Η νεανική – εφηβική σκηνή του Μικρού Βορρά, παρουσιάζει ολόκληρο το ιλιαδικό έπος του Ομήρου, σε 70 λεπτά, με τη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου. Η Ομηρική Μάχη με μια σύγχρονη αφηγηματική οπτική. Μια οπτική που, μέσα από τη αναπαραστατική γλώσσα των εφήβων, φιλοδοξεί να ξαναβρεί την αμεσότητα της τέρψης χρησιμοποιώντας πολλαπλούς κώδικες αφήγησης.

Η παράσταση ντύνεται μουσικά από τους “Τhe Prefabricated Quartet”, που παίζοντας ζωντανά, έχουν έναν ισότιμο σκηνικό ρόλο αναζητώντας και εκείνοι την ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και στη σύγχρονη μουσική έκφραση.

Τρώες και Αχαιοί σφάζονται μεταξύ τους σαν καλοκουρδισμένες μαριονέτες των Θεών, σε μία αφήγηση που ξεκινά με έναν θυμό και λήγει με μια συμφιλίωση.

Διαβάστε ακόμα
Η Ιλιάδα του Ομήρου παρουσιάζεται για πρώτη φορά με μια σύγχρονη αφηγηματική οπτική από το Μικρό Βορρά και κάνει πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Άργους
Φωτογραφία: ΚΕΔΑΜ

Ταυτότητα παράστασης και χρήσιμες πληροφορίες

Θεατρική ∆ιασκευή: Μικρός Βορράς

Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς

Φιλολογική Επιµέλεια: Αναστασία Κεφαλά

Σκηνοθεσία – φωτισμός: Τάσος Ράτζος

Σκηνικό-Κοστούµια-Κατασκευές: Χριστίνα Θαλασσά

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Θοδωρής Παπαδηµητρίου

Επιµέλεια Κίνησης: Τάσος Παπαδόπουλος

Μακιγιάζ-χτενίσματα: Στέφανος Μπαμπούλης

Συνεργάτης Διαδραστικού Μέρους: Αύρα Αυδή

Διδασκαλία τραγουδιών: Έλσα Μουρατίδου

Φωτογραφία-Βίντεο: Ζαφείρης Σαλμανλής

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ανδρέας Παράσχος, Δέσπω Πίρτσιου, Σωτήρης Ρουμελιώτης

Γραφιστική Επιµέλεια: Ντόρη Λούκρη

Οργάνωση περιοδείας: Τζούλια Παρασκευοπούλου

Επικοινωνία: Μαρία Χατζηαστερίου

Ηχοληψία: Κρίτωνας Κιουρτσής

Ηθοποιοί: Αλέξης Κότσυφας, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ιοκάστη Αγαύη Παπανικολάου

Ζωντανή Μουσική: Θοδωρής Παπαδηµητρίου (τσέλο), Χρήστος Γούσιος (ηλεκτρική κιθάρα), Μιχάλης Σιώνας (ηλεκτρικό µπάσο), Αλέκος Σπανίδης (τύµπανα)

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Ιλιάδα του Ομήρου παρουσιάζεται για πρώτη φορά με μια σύγχρονη αφηγηματική οπτική από το Μικρό Βορρά και κάνει πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Άργους
Φωτογραφία: Ζαφείρης Σαλμανλής
Η Ιλιάδα του Ομήρου παρουσιάζεται για πρώτη φορά με μια σύγχρονη αφηγηματική οπτική από το Μικρό Βορρά και κάνει πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Άργους
Φωτογραφία: Ζαφείρης Σαλμανλής

Χρήσιμες πληροφορίες:

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον Αρχαίο Θέατρο Άργους (€3 & €2, μειωμένο). Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Κρατήσεις θέσεων: https://digitalculture.gov.gr/.

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Με την ευγενική υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ) & της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Περισσότερα θα βρείτε στις σελίδες:

Web-site: www.mikrosvorras.gr

Facebook: www.facebook.com/MikrosVorras/

Instagram: www.instagram.com/mikros_vorras/

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button