home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιά στην Ηλεία: Παλεύουν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια (Βίντεο)

Μεγάλο το μέτωπο της πυρκαγιάς. Πού εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα και πόσοι πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην Ηλεία, το μέτωπο είναι μεγάλο, ενώ κάποιες εστίες παραμένουν ενέργες και άλλες οριοθετούνται σταδιακά. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η κατάσταση παραμένει δύσκολη και το θερμικό φορτίο είναι έντονο. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Νεμούτα και Βασιλάκι Ηλείας.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, που συντονίζεται από το κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας, μετέχουν συνολικά 310 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρο, 150 οχήματα 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Στις προσπάθειες μετέχουν εθελοντές πυροσβέστες και κάτοικοι. Παράλληλα, με μηχανήματα έργου ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες. Ήδη από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Το έργο περιορισμού και οριοθέτησης της πυρκαγιάς είναι δύσκολο καθώς αφενός πρόκειται για πευκοδάσος και αφετέρου, οι άνεμοι που υπάρχουν στο σημείο δεν βοηθούν.

Τραγική η κατάσταση στη Νεμούτα

Νωρίτερα, το μεσημέρι τρία άτομα απεγκλώβισαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή Χάνια της Νεμούτας.

Τραγική είναι η κατάσταση καθώς η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό και καίει σπίτια και περιουσίες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλους εγκλωβισμένους.

Δείτε παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο του OpenTV από τη μάχη με την πυρκαγιά στη Νεμούτα, με τις φλόγες να έχουν φτάσει μία ανάσα από τα σπίτια και τους κατοίκους του χωριού που έχουν απομείνει σε αυτό να παλεύουν για να σώσουν τις περιουσίες με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν.

Μήνυμα 112: Εκκενώνονται ο Δούκας και οι Μηλιές

Η φωτιά δεν έχει καταφέρει ακόμα να ελεγχθεί, καθώς εκκενώνονται και άλλα χωριά. Συγκεκριμένα, με μήνυμα από το 112 εκκενώνονται οι Μηλιές και ο Δούκας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis