home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μάχη για να σωθεί το Γύθειο – Ισχυροί άνεμοι φουντώνουν τη φωτιά

Για αρκετές ώρες τα εναέρια μέσα ήταν ανύπαρκτα. Πανικόβλητοι κάτοικοι και τουρίστες εγκατέλειψαν τη πόλη για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να μην μπει η φωτιά στην πόλη του Γυθείου. Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτοί άρχισαν να αλλάζουν φορά τις βραδινές ώρες, με την πυρκαγιά να κατευθύνεται προς τη Σελινίτσα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θεόδωρο Βερούτη, «υπάρχει πρόβλημα, διότι η φωτιά πλησίασε την πόλη από την βορειοανατολική πλευρά και τώρα γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να σωθούν τα σπίτια της πόλης».

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», συνέχισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «διότι αν και νυχτώνει, ο αέρας δεν λέει να καταλαγιάσει και το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση, ότι «και η αποψινή βραδιά θα είναι πολύ δύσκολη».

Επίσης, είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και σε άλλα σημεία», προσθέτοντας ότι «λόγω της φωτιάς, έχουν φύγει από την περιοχή επισκέπτες, αλλά και κάτοικοι».

Νωρίτερα, έκκληση για βοήθεια έκανε και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ανατολική Μάνη. «Έστω και την ύστατη στιγμή, αν ακούει κάποιος από αυτούς που έχουν τη διοίκηση όλης αυτής της κατάστασης, να σηκωθούν εναέρια» ανέφερε μιλώντας στο Open. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για Γύθειο και Μαυροβούνι.

Να σημειωθεί πως για αρκετές ώρες δεν είχε πετάξει ούτε ένα αεροπλάνο, φαίνεται πως δεν είχε εκτιμηθεί σωστά η πορεία και η δυναμική της φωτιάς, με αποτέλεσμα αυτή να φθάσει μέχρι τη θάλασσα. Μετά από συνεχείς εκκλήσεις και υπό το φόβο να καεί η πόλη, έκαναν την εμφανισή τους κάποια εναέρια μέσα που προσπάθησαν να αναχαιτίσουν κάπως το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Το Γύθειο ζει πρωτογνωρες στιγμές. Εκκενώθηκαν κάμπινγκ και ξενοδοχεία από τουρίστες με οδό διαφυγής από τη Σκάλα. Οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης έχουν απομακρυνθεί, εκτός από αυτούς που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες ώστε να σωθεί ότι σώζεται. Η οικονομική καταστροφή είναι τεράστια.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis