home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιά στη Μάνη: Επιχείρηση Λιμενικού για απεγκλωβισμό 10 ατόμων από το Βαθύ Γυθείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού λόγω της φωτιάς που μαίνεται
Γύθειο φωτιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από παραλία στο χωριό Βαθύ Γυθείου, λόγω της φωτιάς που μαίνεται, από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με προορισμό το Γύθειο.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Μάνης, Γεωργία Λυροφώνη μιλώντας στον Open δήλωσε: «Καίγεται και το Γύθειο, η φωτιά είναι στην πόλη. Ο κόσμος είναι μποτιλιαρισμένος, δεν μπορούν να φύγουν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Αναγκαζόμαστε να εκκενώσουμε την πόλη του Γυθείου χωρίς εναέρια μέσα».

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Γύθειο, το οποίο έχει πνιγεί στους καπνούς με την Αστυνομία και την Τροχαία να προσπαθούν να συντονίσουν την κίνηση που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι.

Οι πολίτες οδηγούνται προς την Σκάλα Λακωνίας, με την κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη αφού η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά έχουν εκκενωθεί περίπου 15 οικισμοί, μεταξύ αυτών Μαυροβούνι, Βαθύ και Γύθειο.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης», ανέφερε νωρίτερα στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.
Όπως εξήγησε, «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου».

Παράλληλα, έχει ειδοποιηθεί το τοπικό Λιμεναρχείο να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν κάτοικοι από θαλάσσης σε ασφαλή σημεία.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο Θεόδωρος Βερούτης είπε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Επίσης, είπε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».





Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Αντιδεξιος

    Ο πολίστας αθλητής ολυμπιονίκης ζήτησε συγνώμη για την χαρά της εθνικής που έφτασε στο τελικό, δίδαγμα ήθους, ποιότητας ελληνικής παιδείας, συγχαρητήρια στο μέγιστο αθλητή, αυτοί οι ελεεινοι πολιτικοί ποτέ θα ζητήσουν συγνώμη για την εθνική καταστροφή που προκάλεσαν;;

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis