home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιά στη Μάνη: Εφιαλτική η κατάσταση – Εκκενώνεται το Γύθειο

Στην πόλη του Γυθείου έβρεχε στάχτη, ενώ προχωρώντας προς Αρεόπολη, στην άκρη της εθνικής οδού άνθρωποι που είχαν εκκενώσει τα σπίτια τούς στέκονταν ανάμεσα στους καπνούς.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Ανατολική Μάνη. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αυτή την ώρα εκκενώνονται το Γύθειο και το Μαυροβούνι.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, ανέφερε στο Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης». Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο Θεόδωρος Βερούτης είπε ότι, «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου». Επίσης, είπε ότι «δημιουργήσαμε αντιπυρικές ζώνες στον κόμβο του Μαυροβουνίου και έχουμε καθαρίσει χωράφια».

15 χιλιόμετρα πριν το Γύθειο ο καπνός έχε καλύψει τα πάντα, έμοιαζε να μπαίνουμε σε ομίχλη. Ο καπνός ερχόταν από τα ορεινά, τα χωριά του Πλατάνου, της Κουκούλας, στο Μαυροβούνι και στον Άγιο Βασίλειο. Κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν τα χωριά.

Στην πόλη του Γυθείου έβρεχε στάχτη, ενώ, προχωρώντας προς την Αρεόπολη,στην άκρη της εθνικής οδού άνθρωποι που είχαν εκκενώσει τα σπίτια τούς στέκονταν ανάμεσα στους καπνούς.

Δυστυχώς, ο αέρας είναι δυνατός, δυσχεραίνοντας το έργο της πυροσβεστικής. Οι κάτοικοι μιλούν για αναζωπυρώσεις, ενώ πολλοί είναι αυτοί που βρήκαν «στέγη» στα ξενοδοχεία του Γυθείου.

Για την ώρα, τα οδικά δίκτυα παραμένουν ανοιχτά,αλλά είναι αμφίβολο αν θα συνεχιστεί η διέλευση των οχημάτων.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχτεί ο Δήμος Ανατολικής Μάνης. Έως αυτή την ώρα έχουν εκκενωθεί δέκα οικισμοί.

Από το Δήμο Ανατολικής Μάνης, ανακοινώθηκαν τα σημεία συγκέντρωσης δημοτών και επισκεπτών του δήμου που βρίσκονται σε οποιαδήποτε ανάγκη

  • Γενικό Λύκειο Γυθείου
  • Κέντρο Πολιτισμού Γυθείου
  • 2ο Δημοτικό Γυθείου

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis