Home design
home design

Το δροσερό χιούμορ του Κεχαΐδη στο μπαλκόνι του Αργολικού

Μια διαφορετική παρτίδα «τάβλι» θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό μέσα από ευτράπελα και όχι μόνο – Ταυτότητα και λεπτομέρειες της παράστασης που θα παιχτεί στο παράλιο Άστρος.
«Το τάβλι» του Δ. Κεχαϊδη στο Καλολίμανο

Η προβλεπόμενη πτώση της θερμοκρασίας, το Θέατρο Καλολίμανο, που είναι ένα μπαλκόνι στον Αργολικό και το δροσερό χιούμορ του Κεχαϊδη, αναμένεται να μας χαρίσουν το ερχόμενο Σάββατο μια δροσερή, απολαυστική βραδιά στις 21:00.

Ο Κόλιας και ο Φώντας, έχοντας παίξει χιλιάδες προκριματικές παρτίδες – τις πιο πολλές στην ακρογιαλιά της «Καζάρμας», όπου προκάλεσαν πολλά ευτράπελα χάπενινγκς στους περαστικούς θεατές – θα δώσουν στο Καλολίμανο τον μεγάλο Τελικό της σεζόν.

Και πρόκειται βέβαια για ένα διπλό ρεσιτάλ ηθοποιών, που επί μιάμιση περίπου ώρα ακροβατούν πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, προσπαθώντας να κρατηθούν όρθιοι και να ρίξουν κάτω ο ένας τον άλλον. Θα έλεγε κανείς ότι «Το τάβλι» είναι μια ακραία πρόκληση και δεν υπάρχει Έλληνας ηθοποιός που δεν θα ήθελε να το παίξει.

Κατά την διάρκεια της παρτίδας οι δύο μονομάχοι θυμώνουν, κοροϊδεύουν, βρίζουν, απειλούν ο ένας τον άλλον, -καθώς βρίσκουν την ευκαιρία να εκφράσουν την πραγματική γνώμη που έχει ο ένας για τον άλλον – αλλά στο τέλος, – και αφού ο Φώντας με επιδεξιότητα πατάει πάνω στο αδύνατο σημείο του Κόλλια, τα χρήματα για την έκδοση του βιβλίου του – φιλιώνουν, ο Κόλλιας συμφωνεί, και φεύγουν μαζί με προορισμό… το καφενείο, για να παίξουν άλλη μια παρτίδα τάβλι, όπου θα οικονομήσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να κάνουν τις πρώτες δαπάνες ενός μεγαλεπίβολου σχεδίου δράσης, που θα φέρει επιτέλους το πολύ το χρήμα…!

Για «Το τάβλι» έγραψε ο Κ. Γεωργουσόπουλος: «Κανένας, όσο ο Κεχαϊδης, δεν είδε πως αυτή η νεοελληνική απασχόληση μπορεί να περιέχει όλη τη φιλοσοφία της νεοελληνικής ζωής… Τα δύο πρόσωπα του έργου συγκροτούν την ταυτότητα της ελληνικής χαρακτηρολογίας. Τραγικά και κωμικά, πανούργα και αφελή, χυδαία και πάναγνα, υπολογιστικά κι αλαφροΐσκιωτα, θεούμενα και θεομπαιχτή, συμβιβασμένα και όμως ελεύθερα, ονειροπόλα, διονυσιακά και απολλώνεια».

«Το τάβλι» του Δ. Κεχαϊδη στο Καλολίμανο
Φωτογραφία: Oμάδα Πολιτισμού «Δράσις» Βόρειας Κυνουρίας

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια: Κώστας Ν. Φαρμασώνης

Σκηνικά- Κοστούμια- Αφίσα: Τζωρτζίνα Κωστοπούλου

Κινησιολογική επιμέλεια: Μανώλης Γύφτος

Φωτογράφιση: Εύη Καραχάλιου

Ήχος: Δημήτρης Κουτρουμπής

Φως: Μιχάλης Μπουτσικάκης

Το ζευγάρι των μονομάχων είναι οι:

Γιώργος Καβάσαλης – Θοδωρής Διαμαντόγιαννης

Ταυτότητα της παράστασης:

Έργο: «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη

Είδος: Λαϊκή σάτιρα

Καλολίμανο Ξεροπήγαδου 7-8-21

Διάρκεια: 80΄

Διάλειμμα: Όχι

Εισιτήριο: 7,00 Ε

Παραγωγή: Ομάδα Πολιτισμού «ΔΡΑΣΙΣ»* και Θεατρική Εταιρεία «ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ»

Παραγωγή μη επιχορηγούμενη

Παραγωγή εκτός Πολιτιστικού Καλοκαιριού Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Στην παράσταση θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα:

1. Απαραίτητη και υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

2. Περιορισμός της χωρητικότητας του Θεάτρου στο 75%.

3. Δεδομένης της μείωσης στη χωρητικότητα, η προμήθεια των εισιτηρίων θα πρέπει να γίνει στα σημεία που ανακοινώνονται παρακάτω όσο πιο νωρίς είναι δυνατόν.

4. Στην είσοδο θα διατίθεται απολυμαντικό υγρό.

5. Δεν θα λειτουργήσει κυλικείο για λόγους αποφυγής συνωστισμού.

Σημεία και πρόσωπα για αγορά εισιτηρίων μέχρι το Σάββατο, ώρα 18:30. (Μετά από αυτήν την ώρα εισιτήρια μόνο στο Θέατρο):

1. Καφετέρια ΑΣΤΡΟΝ Α. Καρκούλη 27550 24080

2. Φούρνος Ιατρίδη 27550 23229

3. Dionysi`s Café Παρ. Άστρος 27550 51482

4. Τζωρτζίνα Κωστοπούλου 6937287054

5. Θοδωρής Διαμαντόγιαννης 6974332585

*Η Ομάδα «ΔΡΑΣΙΣ» στελεχώνεται από ανθρώπους που αγαπούν τον πολιτισμό και επιθυμούν να προσφέρουν θεατρική παιδεία στον τόπο μας. Επικοινωνία: 6936887881.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis