home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Γκιόλας προς Βορίδη: Καταδικάζετε τους σχολικούς καθαριστές με μισθούς πείνας, 180 ευρώ το μήνα

«Από 9.474 που εργάζονταν τώρα, με τον ίδιο αριθμό ωρών, θα εργάζονται(;)15.482. Δηλαδή, θα εργάζονται μόνο ένα 2ωρο την ημέρα και θα αμείβονται με μισθό πείνας».

Ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Γκιόλας, έκανε αναφορά στον Μάκη Βορίδη, σχετικά με το θέμα των καθαριστριών στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Γκιόλας, κάνει λόγο για εξευτελιστική και απαράδεκτη απόφαση να προκηρυχθούν θέσεις καθαριότητας των σχολείων για το διδακτικό έτος 2021-2022, αφού όχι μόνο θα εργάζονται δύο ώρες ανά ημέρα αλλά και οι μισθοί που θα αμείβονται θα είναι μισθοί πείνας, 180 ευρώ μηνιαίως. Ο ίδιος τάσσεται υπέρ του αιτήματος των καθαριστριών να μην αυξηθούν οι θέσεις των καθαριστριών που θα προσληφθούν, αφού ο μισθός τους θα πέσει στα 180 ευρώ από τα 700 για τις μόνιμες και τα 330 των μερικώς απασχολούμενων και καλεί τέλος, να διορθώσουν οι εμπλεκόμενοι την απόφασή τους.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς:

«Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την με αρ.πρ.119/ 2-8-2021 επιστολή των 31 Σωματείων Εργαζομένων στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων, που απευθύνεται προς εσάς.

Με την ως άνω επιστολή γίνεται γνωστή η εντελώς ακατανόητη και παντελώς άδικη απόφασή σας να καλέσετε τους δήμους όλης της χώρας να προκηρύξουν θέσεις για την καθαριότητα σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2021- 22 με τέτοιο τρόπο που υποβιβάζει εξευτελιστικά το επάγγελμα των καθαριστριών αφού από 9.474 που εργάζονταν τώρα, με τον ίδιο αριθμό ωρών, θα εργάζονται(;) 15. 482. Δηλαδή, θα εργάζονται μόνο ένα δίωρο την ημέρα και φυσικά θα αμείβονται με μισθό πείνας.

Γίνεται μια προσπάθεια ώστε να μπορέσει ο κοινός νους να συλλάβει το σκοπό της απόφασης αυτής. Αντί να αυξηθούν οι ώρες ώστε να μπορέσουν να εργαστούν για το θέμα της καθαριότητας των σχολείων περισσότεροι, αυξάνονται οι εργαζόμενοι και μειώνεται ο μισθός τους. Που ακριβώς σκοπεύετε κύριοι της Κυβέρνησης; Ποιος διεστραμμένος νους προσπαθεί να βάλει τους εργαζόμενους να μοιραστούν τα ίδια χρήματα, με ένα υποτυπώδες δίωρο εργασίας; Ποιος θα μπορέσει να ζήσει με αυτό το ποσό; Όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος να κατανοήσει τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές και τους δικούς σας σύγχρονους τρόπους στην υπόθεση «εργασία», το μόνο που είναι ξεκάθαρο και αντιλαμβάνονται όλοι είναι η απαξίωση προς κάθε εργαζόμενο, τον οποίο προσπαθείτε να υποβιβάσετε σε ρομπότ, το οποίο δεν θα έχει πλέον κανένα δικαίωμα και φυσικά δεν θα έχει και πραγματικό μισθό από την όποια εργασία του.

Το αίτημα των καθαριστριών να μην αυξηθούν οι θέσεις των καθαριστριών που θα προσληφθούν, είναι απολύτως σωστό αφού ο μισθός τους θα πέσει στα 180 ευρώ από τα 700 για τις μόνιμες και τα 330 των μερικώς απασχολούμενων. Αυτό από μόνο του, αρκεί να μην ισχύσει η προκήρυξη των θέσεων και επιβάλλεται να διορθωθεί η απόφαση αυτή προς το καλό της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Οι καθαρίστριες θα πρέπει να συνεχίσουν το σημαντικό έργο τους, οι οποίες κράτησαν σπουδαία στάση και βοήθησαν αποτελεσματικά στη διαχείριση του cοvid-19, ενώ τώρα καταδικάζονται να οδηγηθούν σε ένα άδικο αγώνα επιβίωσης».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button