Home Design Black Friday
ΑργολίδαΠολιτικήFeatured

Γιατί ξέμειναν από γιατρό τα Φίχτια και τα γύρω χωριά

Κενό το Αγροτικό Ιατρείο Φιχτίων που εξυπηρετεί επίσης Μυκήνες, Μοναστηράκι, Μπόρσα, Ίναχο, Κουρτάκι και Ήρα. Τι συνέβη και τι ζητά ο Πουλάς με επιστολή του σε Καρβέλη και Καμπόσο.

Χωρίς γιατρό έχουν μείνει τα Φίχτια, καθώς και τα χωριά Μυκήνες, Μοναστηράκι, Μπόρσα, Ίναχος, Κουρτάκι και Ήρα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, καθότι ο Δημήτρης Μπαβέλας ο οποίος κάλυπτε το Αγροτικό Ιατρείο Φιχτίων, συνταξιοδοτήθηκε.

Για το λόγο αυτό ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, απέστειλε επιστολή προς το διοιηκητή της 6ης Υ.Π.Ε. Γιάννη Καρβέλη και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Λυγουριού Παναγιώτη Καμπόσο, ζητώντας να καλυφθεί άμεσα η θέση που έμεινε κενή.

Η επιστολή Πουλά

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής στην επιστολή του:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Ένα από τα κύρια μελήματα όλων μας,  πρέπει  να  αποτελεί η υγειονομική κάλυψη των πολιτών του Νομού Αργολίδας.

Στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής μου, τόσο με τους συμπολίτες μου όσο και  με τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έλαβα γνώση προσφάτως της συνταξιοδότησης του Αγροτικού Ιατρού Δημήτριου Μπαβέλα, ο οποίος κάλυπτε το Περιφερειακό Ιατρείο Φιχτίων, αλλά και τα Ιατρεία: α.) Μυκηνών, β.) Μοναστηρακίου, γ.) Μπόρσας  και ταυτόχρονα εξυπηρετούσε και τους κατοίκους των οικισμών: α.) Ινάχου,  β.) Κουρτακίου, γ.) Ήρας, του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Είναι προφανές ότι η έλλειψη Αγροτικού Ιατρού θα δημιουργήσει δυσμενείς υγειονομικές  συνθήκες  και άσκοπη  ταλαιπωρία στους κατοίκους των εν λόγω αγροτικών περιοχών, που σε ένα μεγάλο ποσοστό τους είναι  ηλικιωμένοι και δυσκολεύονται στην μετακίνηση.

Η επιβάρυνση των υγειονομικών συνθηκών που θα προκληθεί αναπόδραστα από την έλλειψη Αγροτικού Ιατρού στις πιο πάνω περιοχές, θα είναι αντικειμενικά μεγαλύτερη λόγω των αυξημένων υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και της υποστελέχωσης των υφιστάμενων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Νομό Αργολίδας.

Ως εκ τούτου το ζήτημα της κάλυψης της κενωθείσας θέσης του Αγροτικού Ιατρού στις προαναφερόμενες περιοχές, προκύπτει ως επιτακτική ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώπιον της οποίας ουδείς εξ ημών δύναται να παραμένει απαθής και αδιάφορος, αρκούμενος στην μετάθεση κάθε εξέλιξης σε έναν ακαθόριστο χρονικό ορίζοντα, την ώρα που οι υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού -,ιδίως λόγω πανδημίας,- διαρκώς αυξάνονται και οξύνονται.

Προκειμένου λοιπόν, να αποφευχθούν απρόβλεπτα αρνητικές καταστάσεις για την υγεία του τοπικού πληθυσμού, που ενδέχεται να προκύψουν από την αποχώρηση του προαναφερόμενου Αγροτικού Ιατρού, κάνω επίκληση στην ευαισθησία σας και στην ανάγκη άμεσης αντίδρασης  και ζητώ να μεριμνήσετε για:

  1. Την άμεση προκήρυξη και πλήρωση της κενωθείσας θέσης του Αγροτικού Ιατρείου Φιχτίων
  2. Την προσωρινή κάλυψη της εν λόγω θέσης εκ των έσω μέχρι την πρόσληψη νέου Αγροτικού  Ιατρού.

Θεωρώντας αυτονόητο   ότι θα επιδείξετε άμεσα αντανακλαστικά και ευαισθησία στο συγκεκριμένο ζήτημα, αναμένω ενημέρωση εκ μέρους σας».

Ακολουθήστε το www.anagnostis.org στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο www.anagnostis.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button